LIVERPOOL 2023

Vsi po vrsti objavljali lažni seznam srbskih pesmi

Evrovizijska drama v medijih

V Srbiji je – kar se tiče Pesmi Evrovizije – zelo vroče. Le nekaj dni zatem, ko je urednica zabavnega programa na RTS, Olivera Kovačević, gostovala v oddaji Šarenica, je tako po srbskih kot tudi po nekaterih slovenskih medijih zaokrožil seznam ’36. izbranih pesmi’ za srbski nacionalni izbor Pesma za Evroviziju 2023.

To ni prvič

Kot pojasnjujejo na srbski nacionalnbi televiziji, je šlo za lažen seznam. Duška Vučinić, iz službe za stike z mediji na RTS, je za srbski Kurir dejala, da to ni pravi in uradni seznam ter da ne razume, zakaj to nekateri počnejo. “Televizija RTS bo uradni izbor pesmi objavila 9. januarja 2023,” je strnila Duška, ki je ob tem še povedala, da to ni prvič, da je v medijih zaokrožil lažen seznam izbranih pesmi. No, sedaj tudi veste, zakaj tega seznama ni recimo na naši strani Evrovizija.com.

Prispelo 200 pesmi

Prav tako so nekateri srbski mediji še zapisali, da je na javni razpis za srbski nacionaln izbor 2023 prispelo bodisi 800, bodisi 900 pesmi. Tudi ta podatek ni pravilen! Na javni razpis za izbor Pesma za Evroviziju 2023, ki bo 1., 2. in 4. marca je namreč prispelo 200 skladb.

Srbija: Konstrakta – In Corpore Sano
Srbija je za ESC 2022 izbrala Konstrakto ter pesem In Corpore Sano. Foto: EBU / Nathan Reinds

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
Izvor
Srbski Kurir
Twitter
Back to top button