ZABAVNO & DRUŽABNO

Včasih se ne zavedamo v kako čudoviti deželi živimo, pravi Vili Resnik in Erosi

Od Moje generacije do Moje doline

Po uspehih njihove zadnje pesmi, so Vili Resnik in Erosi znova skupaj. Moja dolina je tako nadaljevanje velike uspešnice Moja generacija, ki je že v enem samem letu tako rekoč ponarodela in postala zimzelena.

“Tukaj je naš dom, naši ljudje, naše pesmi. In včasih je treba pogledat skozi pesem, da bi slišali kaj vse nosimo v srcu,” pravijo Vili Resnik in Erosi v novi skladbi Moja dolina. Kot nam razložijo, gre za nadaljevanje njihove velike uspešnice Moja generacija, ki je že v enem samem letu tako rekoč ponarodela in postala zimzelena. »Upamo, da bo tudi ta pesem zaživela in postala ‘vseslovenska’.

Vili Resnik in Erosi
Vili Resnik in Erosi med snemanjem videozgodbe. Foto: Jaka Kniplič

Manjkajo skladbe, kot je ta!

“Tukaj samo sem srečen lahko,” je eden izmed verzov skladbe Moja dolina, ki še kako zelo drži. “Tukaj sanjam, tukaj je moje ognjišče, moj dom in tukaj so moji ljudje. V Sloveniji imamo veliko dobre glasbe, veliko vsega lepega, kar obstaja v življenju in zdi se mi, da tega žal ne znamo dovolj cenit,” o skladbi razmišlja Vili, čemur Erosi dodajo: “Manjkajo skladbe, kot je ta. Skladbe, ki nas povežejo tudi v teh čudnih časih in nam da vsaj kanček veselja. Poglejte samo nas in Vilija. Spoznali smo se preko skladbe in postali prijatelji. Glasba ima moč združevanja. Res smo veseli, da lahko Sloveniji damo nekaj, kar gane nas in kar je tako zelo že z Mojo generacijo povezalo vse nas sorojake.”

Vili Resnik in Erosi
Želeli smo, da se z nami na koncu poveselijo tudi naši glasbeni prijatelji. Foto: Jaka Kniplič

Preverjena ekipa

Tudi tokrat se pod glasbo in besedilo podpisuje Rok Lunaček, pod aranžma in produkcijo Krešimir Tomec, priložen videospot pa je delo že utečene produkcijske ekipe Foto factory, z Rokom Breznikom na čelu. Vanj so poleg lepot prelepe Vipavske doline vključili tudi zanje pomembne simbole Slovenije, vse od tradicionalne hrane in pijače, pa do harmonike in slovenske zastave. “Želeli smo, da se z nami na koncu poveselijo tudi naši glasbeni prijatelji, s čimer tudi pokažemo, da med nami ni tekmovalnosti, ampak podpora in spoštovanje. Veseli nas, da so se ti našemu povabilu odzvali,” še zaključijo.

Vili Resnik in Erosi
Vili Resnik in Erosi v zgodbi Moja dolina. Foto: Jaka Kniplič
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button