TORINO 2022

Vau, tako impresiven bo evrovizijski oder

Izjemno navdušenje nad odrom

Končno ga imamo! Evrovizijski oder, na katerem se bodo 10., 12. in 14. maja v Torinu predstavili tekmovalci Pesmi Evrovizije 2022. Italijanska radiotelevizija RAI je namreč predstavila impresiven oder, ki je resnično nekaj drugačnega, kot smo vajeni sicer.

Kot poročajo bodo tako gledalci kot ljubitelji Evrovizije priča spektakularnemu odru, ki bo prepleten s soncem, vodoin italijanskim vrtom, kar so organizatorji namignili že ob razkritju slogana The Sound of Beauty.

Evrovizijski oder 2022
Evrovizijski oder je resnično impresiven. Foto: Francesca Montinaro

Izjemno navdušenje

Pod scenografijo se podpisuje umetnica in scenografka Francesca Montinaro, ki je med drugim že skreirala oder za Sanremo (leta 2013). Tokrat je bil zanjo poseben izziv in, kot kaže, ji je več kot uspelo, saj navdušenje prihaja od vseposvod.

Evrovizijski oder 2022
Scenografijo za ESC je naredila Francesca Montinaro. Foto: Francesca Montinaro

To smo mi

Kot so zapisali ob obrazložitvi oder sledi italijanskemu značaju. Skozi scenografijo se lahko občuti kinetično energijo, sonce, vodo in preplet svetlobe. Ne nazadnje pa oder predstavlja Italijo in njene državljane, ki so vedno v gibanju, na eni strani uporniški, na drugi strani ustvarjalni, poleg tega pa še gostoljubni, strastni in ljudje s soncem v srcu.

Evrovizijski oder 2022
Prikaz premikajočega se odra v Torinu. Foto: Francesca Montinaro
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
4
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Izvor
Eurovision.tvRAI
Twitter
Back to top button