ZABAVNO & DRUŽABNO

Uroš Perić: Ne izvajam glasbe, ki bi bila popularna

20. januar 2023 si bo Uroš Perić, ki s svojim izjemnim glasom navdušuje ves svet, definitivno za vedno vtrnil v spomin. Razprodan Kino Šiška je za Perića, kot pravi, pomemben del njegovega glasbenega mozaika. “V petek je bilo noro. Vrhunska publika, Perlete in eden izmed boljših Big Bandov v Evropi. Hvala vsem iz srca,” je misli o koncertu strnil Celjan, ki pravi, da ne izvaja popularne glasbe in da je tudi zaradi tega še bolj srečen ob pogledih na razprodane dvorane.

Uroš Perić je publiko v petek popeljal v zlato dobo jazza, bluesa in soula, ob tem pa predstavil tudi svoj nov album Screamin` Hallelujah. “Dihali smo kot eno, energija je bila res nepopisljiva in mislim, da se je čutilo, da to, kar delam, delam s srcem in dušo,” je še povedal Uroš. Na njegove koncerte so nekaj let nazaj hodili le starejši. Sedaj je temu drugače, Uroš je jazzu in bluesu dodal mladost in karizmo in sedaj opaža, da je na koncertih ogromno mladih, celo družin.

Dirigent Lojze Krajnčan
Dirigent Lojze Krajnčan Foto: Urša Boljkovac/Arhiv Kino Šiška

Uroš Perić je eden najprepoznavnejših slovenskih glasbenikov, ki je občinstvo navdušil v kar 25 državah sveta.

Uroš Perić in Big Band RTV Slovenija
Uroš Perić in Big Band RTV Slovenija Foto: Urša Boljkovac/Arhiv Kino Šiška
Uroš Perić med drugim pravi, da glasbo v prvi vrsti izvaja in ustvarja zase, saj jo tako močno ljubi. Ker pa je njegova glasba všeč še publiki, pa je v tem našel svoje življenjsko poslanstvo. “Na odru sem točno takšen kot sem doma, karizmatičen, romantičen in poln energije,” pove Perić in doda: “Navdih za glasbeno ustvarjanje večino časa črpam iz ljubezni. To je zelo močno čustvo in prav zaradi tega je tako zelo vpeto tudi v mojo glasbo.”

Ni pa ljubezen vpeta samo v njegovo glasbo. Kot razkriva, je zanj najpomembnejša družina in do nje čuti največ ljubezni. Ko ne nastopa, ga čas z družino namreč najbolj pomirja, zaupal nam je tudi, da zelo rad kuha in doma velikokrat prevzame mesto kuharskega šefa.

Uroš Perič
Vedno nasmejani Uroš Perič Foto: Urša Boljkovac/Arhiv Kino Šiška

V Kinu Šiška jeo Uroš ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Lojzeta Krajnčana predstavil nov album Screamin’ Hallelujah, na katerem so poleg klasik Raya Charlesa tudi Uroševe avtorske skladbe.

Uroš Perič in Big Band RTV SLO
Publika je uživala kot že dolgo ne. Foto: Urša Boljkovac/Arhiv Kino Šiška
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button