MALMÖ 2024

Ukrajina korak bližje Vidbirju 2024

Televizija UA:PBC objavila 10 finalistov

Ukrajinska javna radiotelevizija UA:PBC je objavila imena in naslove pesmi desetih finalistov nacionalnega izbora za Pesem Evrovizije, Vidbir 2024. Med udeleženci dolgega seznama, ki se na podlagi rezultatov avdicij niso uvrstili na seznam finalistov, bo v mobilni aplikaciji Diia potekalo še spletno ocenjevalno glasovanje, ki bo določilo še enega, torej enajstega udeleženca finala. Celoten seznam finalistov bo tako objavljen do 29. decembra.

Finalisti izbora vidbir 2024 so

  1. Alyona Alyona & Jerry Heil: Teresa & Maria
  2. Drevo: Endless chain
  3. Ingret: Keeper
  4. Melovin: Dreamer
  5. Nahaba: Glasss
  6. Nazva: Slavic English
  7. Skylerr: Time is running out
  8. Yagody: Tsunamia
  9. Yaktak: Lalala
  10. Ziferblat: Place I Call Home

Za t. i. wilcard (11. zaporedno številko) se potugujejo: Anka, Carpetman, Julia Belei, Karyotype, Krylata, Parfeniuk, Shepa, Stasya, Swoiia in Teslenko.

“Zelo sem vesel, da je nekaj udeležencev z lanskega dolgega seznama v tem letu naredilo močan preboj in dokazalo, da so pripravljeni na odhod v ‘vesolje’. Tu so se pojavili tudi novi izvajalci, ki vam bodo všeč, ne nazadnje pa so se znani obrazi vrnili z močnimi pesmimi in novo motivacijo. To je znak zdravega, civiliziranega odnosa do tekmovalnosti, želje po razvoju in naboja v našem narodu, da iščemo in odkrivamo sami sebe. To je znamenje ravnovesja ljubezni in spoštovanja do tega, kar imamo, in hkrati poguma, da dajemo in sprejemamo nove stvari,” je ob tem povedal Dmytro Shurov (Pianoboy), glasbeni producent nacionalnega izbora za Evrovizijo 2024.

Vidbir 2024
Finalisti izbora Vidbir 2024. Foto: Eurovision.ua

FInale bo februarja 2024

Finale nacionalnega izbora Vidbir 2024 bo potekal februarja 2024, še prej pa bodo javno predstavili tudi pesmi. Tako kot prejšnja leta bodo zmagovalca izbora in predstavnika Ukrajine na Evroviziji 2024 določili žirija in občinstvo. V letu 2023 je Vidbir osvojil TVORCHI, ki je v finalu s skladbo Heart of Steel zasedel 6. mesto.

Ukrajina 2023: TVORCHI – Heart of Steel
Ukrajina 2023: TVORCHI – Heart of Steel Foto: Sarah Louise Bennett / EBU
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Izvor
Eurovision Ukraine
Twitter
Back to top button