TORINO 2022

TUKAJ so zbrane VSE pesmi za Torino

Slišali bomo 40 pesmi

Končno jih imamo – vse evrovizijske pesmi za Torino 2022. Na glasbenem parketu bomo v areni PalaOlimpico slišali 40 različnih zgodb, izmed katerih bo na koncu prepričala oziroma zmagovalna le ena. Katera bo tista skladba, ki bo postala Pesem Evrovizije 2022 je težko napovedi. Če bi poslušali dramatične stavnice, bi bila to Ukrajina. Morda bo znova slavila Italija, ki ji za ovratnikom diha Švedska. Letos je presenetljivo visoko Velika Britanija kot tudi Grčija. Kje pa je potemtakem Slovenija? Če pogledamo napovedi in stavnice smo na repu. Če bi uporabili slogan ene izmed blagovnih znamk, bi dejali, citiramo, nižje ne gre. A upamo, da se bo do prvih vaj in še prej promocij kaj spremenilo. Kakopak na bolje!

Letošnja evrovizijsko tekmovanje bo v Torinu osredotočeno na temo miru!

LPS
Naš LPS se bo predstavil v prvem predizboru. Foto: David Lotrič Banović / RTV Slovenija

V prvem predizboru 10. maja se bodo predstavile Albanija, Bolgarija, Latvija, Litva, Moldavija, Nizozemska, Slovenija, Švica, Ukrajina, Avstrija, Hrvaška, Danska, Grčija, Islandija, Norveška, Portugalska in Armenija. Najboljših deset se bo uvrstilo v finale.

V drugem predizboru 12. maja pa bodo nastopili še Avstralija, Azerbajdžan, Ciper, Finska, Gruzija, Izrael, Malta, San Marino, Srbija, Belgija, Češka, Estonija, Irska, Črna gora, Severna Makedonija, Poljska, Romunija in Švedska. Najboljših deset se bo uvrstilo v finale.

V velikem finalu, ki bo 14. maja, imajo že zagotovljeno mesto Francija, Nemčija, Španija, Velika Britanija ter gostiteljica Italija. Iz vsakega predizbora se bo v finalni večer uvrstilo po deset držav, tako da bomo skupaj videli 25 najboljših držav.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button