ZABAVNO & DRUŽABNO

To so umazane misli od Joker Out

Potem ko je najbolj shagadelic bend sončno od Alp v radijski eter spustil eno svojih najmočnejših koncertnih orožij, zdaj predstavlja še spremljevalni video za Umazane misli.

Želeli so ujeti dobro vzdušje

“Spot za ‘Umazane misli’ je zelo preprost. Pravzaprav sploh ni spot. Je naša verzija karaoke videa, ki bo, tako vsaj upamo, poslušalce spodbudil h glasnemu petju. Želeli smo le ujeti dobro vzdušje, ki ga imamo člani benda med sabo in brez zavor zaplesat tako neumno, kot, da smo za zidovi svoje sobe,” povzemajo zgodbo svojega novega videa Bojan, Kris, Jan, Matic in Martin. “Pravzaprav smo veseli, da smo morali snemati točno tak spot, saj se nam ni bilo treba zaradi koronski omejitev ničemur zares odreči. Razmišljali smo o scenarijih, kjer bi moralo biti prisotnih več ljudi, a smo se instinktivno vrnili nazaj k ideji, ki je preprosta, a hkrati izredno učinkovita.

Joker Out
Joker Out Foto: Lana Špiler

Fantom se je na sceni pridružilo še nekaj mičnih gospodičen, seveda pa je bila zraven tudi gostujoči glas, Iza Alibegić, skrito orožje radijske verzije pesmi, ki je sicer že nekaj časa eden od vrhuncev vsakega koncerta skupine Joker Out.

Tudi spot za ‘Umazane misli’ je režiral Mark Pirc, ki skozi glasbene in promocijske filmčke ter grafike odlično razvija vizualno identiteto skupine Joker Out. So pa morali vsi vpleteni tokrat ustvarjalno zelo prilagajati ne le vsebino, ampak tudi izvedbo, ki jo narekujejo koronska pravila. “Za nami in pred nami so težki časi za videoprodukcijo, ker smo pri opravljanju storitev vezani na hitro spreminjajoče se predpise. Ta spot je bil izvirno zasnovan drugače, a smo se morali prilagoditi, snemanje postaviti v varno okolje in ga ustvariti z omejenim številom na prizorišču prisotnih ljudi. Vseeno pa je končni izdelek točno to, kar smo želeli prikazati: preprostost, vzdušje in še večji poudarek na shegadelic rock ‘n’ rollu.”

Zgoščeno o skupini Joker Out

Po letih kaljenja, nase so opozorili tudi z zmago na Špil ligi v Kinu Šiška ter skladbama ‘Kot srce, ki kri poganja’ in ‘Omamljeno telo’, so se konec lanskega leta povezali s prekaljenim producentom Žaretom Pakom, prvi rezultat tega sodelovanja pa je bil hit ‘Gola’, ki je osvojil tako poslušalce Vala 202 (popevka tedna, Jutranji koncert pri Andreju Karoliju) kot tudi komercialnih radijskih postaj (omenimo le nastope na Radiu Antena, Center in Radiu 1), predvsem pa je tako geografsko kot starostno še razširil njihovo vseslovensko občinstvo. Leto 2020 so mladeniči iz petčlanske zasedbe Joker Out že pobarvali z odličnim komadom in videom ‘Vem, da greš’, zaključila pa ga bo nova verzija skladbe ‘Umazane misli’, po videnem pod koncertnimi odri, eden nespornih favoritov njihovega občinstva …

Joker Out
Ljubljanska peterica Joker Out že nekaj časa opozarja nase z dobro muziko in spoti, njihova priljubljenost pa ni omejena le na družabna omrežja, ampak se čuti tudi na terenu. Foto: Lana Špiler
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button