ZANIMIVOSTI & ZGODOVINA

Slovo nekdanjega evrovizijskega predstavnika, Krunoslava Slabinca

Na petek trinajstega novembra je mnoge v jutranjih urah pretresla vest, da je v 77. letu starosti umrl priljubljeni hrvaški pevec Krunoslav Slabinac – Kićo. Legendarni glasbenik se je od avgusta dalje, po rutinski operaciji srca, zdravil v kliničnem centru v Zagrebu, toda žal okrevanje ni potekalo tako, kot so vsi skupaj pričakovali …

Kot so zapisali v Založbi Croatia Records je priljubljeni Kićo Slabinac z več kot 500 posnetimi skladbami na številnih singlih in LP ploščicah ter zgoščenkah, vključno z zimzeleno zabavno in narodnozabavno glasbo, pustil nepogrešljiv pečat v hrvaški glasbeni dediščini. Legendarni hrvaški glasbenik, ki je bil še kako poznan v celotni regiji in še v Sloveniji, je med drugim slavil tako na splitskem kot tudi na opatijskem festivalu zabavne glasbe v letih 1969 in 1970.

Leto dni kasneje, 1971, pa je kot predstavnik nekdanje Jugoslavije nastopil na Pesmi Evrovizije na Irskem, kjer je s pesmijo Tvoj dječak je tužan zasedel 14. mesto.

Kićo Slabinac je med drugim sodeloval s številnimi izjemnimi hrvaškimi avtorji, kot so Arsen Dedić, Zdenko Runjić, Đorđe Novković in Drago Britvić, poleg tega pa je prepeval tudi z našimi glasbeniki. Seveda pa ne moreo mimo njegovih večnih uspešnic, kot so Zbog jedne divne crne žene, Tri slatke riječi, Pokloni mi jedan dan, Više nećeš biti moja, Plavuša, Seoska sam lola, Kad čujem tambure, Vesela je šokadija, Inati se Slavonijo, Hej bećari ter mnogih drugih.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X