EMA 2022

EMA Freš 2022: To so srečni izbranci

Vse skupaj se bo odvijalo na spletu

Na vabilo za sodelovanje na izboru EMA Freš in Ema 2022 je pravočasno prispelo 127 prijav. 24 izmed teh se bo predstavilo v spletnih oddajah EMA Freš, prvem dejanju izbora slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2022. Vse skupaj se bo začelo že v ponedeljek, 29. novembra!

EMA Freš je za glasbene novince

Strokovna komisija je izbrala 24 skladb oz. izvajalcev za spletni izbor Ema Freš. Skladbe so še vedno v obliki delovnih verzij, tako da bodo sledilci Eme in Evrovizije dobili vpogled v sam ustvarjalni proces nastajanja skladb.

EMA 2022 se bo s prvim delom izbora EMA freš začela že 29. novembra, in sicer na spletu. V štirih tednih se bo 24 mladih izvajalcev potegovalo za svojo možnost, da se uvrstijo v finalni izbor EME Freš, ki bo januarja 2022 na Televiziji Slovenija. Izmed 14 finalistov izbor EMA Freš se bodo le štirje uvrstili naprej na izbor EMA 2022, kjer se jim bo pridružilo še 16 uveljavljenih glasbenikov.

Izbrani izvajalci za EMO Freš 2022:

Naslov pesmi Izvajalec
1. HOČEM DA AIN’T HARMONY
2. MANIAC ANJA VODOŠEK
3. OBSTAJAM DE LIRI
4. A SEM DOVOLJ? ELLA
5. MOJA SREČA EMMA
6. ČRNO-BELA EVITA
7. GREMO NAPREJ HVALA BROTHERS
8. MOJ DOPAMIN INA
9. SVOJE SREČE KROJAČ JAKA HLIŠ
10. JESUS STYLE JON VITEZIČ
11. LEVO IN DESNO KATJA KOROŠEC
12. DEADLY FLOWER KATJA KOS
13. KO SVA SE PRVIČ SPOZNALA LARA DOVIER
14. MOJA LEKCIJA LARAYUL
15. NAKED LEYA LEANNE
16. DISKO LPS (LAST PIZZA SLICE)
17. ALL IN LUMA
18. I AM SO IN LOVE MARIJAN NOVAK & ŠPELA VELIKANJE
19. TELENOVELA MIA VUČKOVIĆ
20. IŠČEM MITJA DRAGAN
21. MAGNUM OPUS NELI JEROT
22. POČAKAJ ME NIKA S.
23. WILL YOU BE ENOUGH NINA SODNIK
24. TU IN ZDAJ STELA SOFIA

Prvi del tekmovanja EMA Freš se bo odvil na spletni strani MMC RTV Slovenija www.rtvslo.si/ema-fres od ponedeljka, 29. novembra naprej. Tri teden zapored bodo v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca in prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš.

Ema Freš 2022
Prvi trije tedni izbora EMA Freš. Foto: EMA

Še ena priložnost

V zadnjem, četrtem tednu spletnega izbora EMA Freš bo preostalih 15 skladb dobilo še eno priložnost, da se uvrstijo v finale izbor EMA Freš. V tednu od 20. do 24. decembra se bodo vsak dan ponovno predstavili po trije izvajalci, zmagovalec dnevnega spletnega glasovanja pa se bo uvrstil v januarski finale EME Freš.

Ema Freš 2022
Zadnji, četrti teden tekmovanja spletnega tekmovanja EMA Freš. Foto: EMA

Komentatorska trojica

Pred desetimi leti sem bila sama v povsem enaki situaciji, na Misiji Evrovizija. In natančno vem, kaj izvajalci zdaj doživljajo. Naj si upajo, ker je izkušnja neverjetna, pravi komentatorka Eva Boto.

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne.

Meni je kul sodelovati pri Emi Freš, ker nimam pojma o svetu Eme, kaj šele Evrovizije. Življenje brez novih izkušenj pa je samo siva pustinja, pravi Arne.

V drugem delu tekmovanja Ema Freš se bo 14 finalistov pomerilo v dveh televizijskih oddaja EMA Freš, ki bodo januarja 2022 na Televiziji Slovenija. Iz vsake oddaje se bosta po dve skladbi uvrstili na osrednji izbor EMA 2022. Eno bo izbralo občinstvo prek telefonskega glasovanja, drugo pa strokovna žirija.

V zadnjem letu se je pojavilo veliko novih obrazov z odlično avtorsko glasbo, ki so zelo hitro privlekli publiko na koncerte. Zato upam, da nam bo EMA Freš postregla s kakšnim bombončkom, pa je pripomnil Bojan Cvjetićanin.

Ema Freš 2022
24 izvajalcev se bo predstavilo na izboru EMA Freš. Foto: RTV Slovenija
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button