ZABAVNO & DRUŽABNO

Tereza Kesovija: Ta pesem je kot molitev, še vedno dobim kurjo pot

Terezo Kesovijo je leta 2019 že ob prihodu na veliki oder Gallusove dvorane pričakal ognjevit aplavz občinstva in stoječe ovacije. Sledil je dve uri in pol trajajoči koncert, ki je bil hkrati čustveni sprehod skozi ustvarjalno pot njenega pestrega življenja. Ena največjih glasbenih div, ki je zaznamovala naš čas in prostor, danes ne počiva.

Koncert v Cankarjevem domu bo naslednje leto ponovila, v hramu slovenske
kulture bomo Terezo občudovali v nedeljo, 25. aprila 2021.

Namesto koncerta, ki bi moral biti 27. septembra v Cankarjevem domu, nam Tereza Kesovija predstavlja nov singel in videospot za pesem Ima te. Vedno energična Dubrovčanka je z novo stvaritvijo znova dokazala, da je še vedno polna elana, pozitivnega duha in neverjetne želje po ustvarjalnem izražanju.

Njen koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo 25. aprila 2021.Foto: Igor Auferber

Evrovizijska predstavnica

Tereza Kesovija pogosto pravi, da sta glasba in oder njeno življenje in njena največja radost. Občinstvo to vedno znova prepozna in tudi zato so ji njeni oboževalci vdani že od prvega dne. Rade jo poslušajo tako starejše kot mlajše generacije. Njena neponovljiva in vrhunska interpretacija očara vsakega, ki posluša veliko umetnico. Tereza Kesovija je enostavno pevka, ki ji verjamemo.

Njena glasbena pot je bila od nekdaj zelo razgibana – njen glas je osvajal tako domače kot tuje občinstvo. Ravno, ko človek pomisli, da o Terezi ve že vse, nas ona osreči z nečim novim, drugačnim, a vseeno preseneti na način, ki je blizu njenemu umetniškemu izrazu.

Videospot je bil posnet avgusta, v najbolj vročem avgustovskem soncu je
diva snemala v dolini reke Mirne, v Motovunu ter v Limskem kanalu. “To so zame štirje zelo naporni snemalni dnevi, a so bili hkrati tudi dnevi, ki so zame postali neprecenljivi in nepozabni. Navdušena sem nad pesmijo. Pesem je zelo čustvena, ta pesem je kot molitev, še vedno dobim kurjo pot vsakič, ko jo slišim. Aljoša Šerić je naredil vrhunsko delo. Katja Resterović, ki je bila zadolžena za snemanje videospota, prav tako. Snemali smo nad veličastnim Limskim kanalom, Hrvaška je tako zelo lepa, uživala sem, četudi smo snemali štiri dni. Mislim, da se bo pesem zasidrala v duše mojega občinstva, ravno tako kot se je ustalila v mojem srcu,” je vse skupaj opisala legendarna pevka. Besedilo in glasbo je za Terezino novo skladbo napisal Aljoša Šerić, ki ga poznamo tudi po delu v zelo priljubljeni skupini Pavel. “Ustvarjanje s Terezo je bilo čudno in prekrasno.Čudovito zato, ker je
to Tereza, čudno pa zato, ker je to diva, ki je delala s Charlesom
Aznavourom, z Vangelisem, sedaj pa prepeva moje pesmi. Navdušen sem in
zelo srečen, ker sva delala skupaj,” je zaključil Aljoša.

Tereza Kesovija nam je podarila novo pesem Ima te.Foto: Igor Auferber
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X