MMS

Tatjana Mihelj odplesala ples v dežju

Zmagovalna pesem dobila videozgodbo

Desetega julija, ko se je v Avditoriju Portorož odvil jubilejni 40. festival Melodije morja in sonca, je zmagovalka Tatjana Mihelj prejela tudi denarno nagrado za snemanja svojega prvega videospota, ki jo je prispevalo Turistično združenje Portorož. Priljubljena glasbenica je najprej konec avgusta izkoristila vroče in sončne dneve, se sprehodila po ulicah Pirana ter se – kljub strahu pred višino – povzpela tudi na 47 metrov visok zvonik na griču ob stolni cerkvi sv. Jurija in njegovega angela. Septembra pa je zaključno snemanje dobilo svoj epilog še v Ljubljani.

Tatjana Mihelj
Alesh Maatko / Evrovizija.com

Premagala strah

Najprej skok na znameniti piranski zvonik … »Priznam, da me je strah višine, zato sem bila na vrhu zvonika sprva zelo zadržana. A ker sem imela ob sebi vrhunsko ekipo in podporo najbližjih, je snemanje tega prizora na koncu uspelo brez težav. Zvečer nam je uspelo ujeti tudi čudovit sončni zahod. Vreme nam je bilo resnično naklonjeno in nastali so zares prekrasni posnetki«, je ob predstavitvi videospota svoje strnila misli Tatjana Mihelj. »Posebej sem hvaležna Avditoriju Portorož, občini Piran ter župniji Piran z župnikom Zorkom Bajcem, ki so nam prijazno priskočili na pomoč in poskrbeli, da so stvari potekale nemoteno, ne glede na zahtevnost projekta.« Snemanje na Obali je bilo po besedah primorske pevke namreč zelo naporno, saj je trajalo neprekinjeno skoraj 20 ur. Z ekipo so se po popoldanskem in večernem snemanju v Piranu odpravili še v Avditorij Portorož, kjer se je kadriranje na gledališkem odru in v avli zavleklo pozno v noč. Zato so se na koncu skupaj odločili, da spanja ne bo. Na znamenitem Tartinijevem trgu so namreč želeli ujeti še sončni vzhod. Celotna ekipa je bila dobro uro pozneje tako že zbrana na romantično mirnem in spokojnem trgu, Tatjana, sicer že malce utrujena, pa je tu posnela še zadnje prizore svoje poletne zgodbe.

Maja Wagner

Nočna snemanja

Zgodba zmagovalne skladbe Ples v dežju se odvija tudi v Ljubljani, kjer se je del zmagovalne ekipe še povečal. »Poleg avtorjev Žige Pirnata, Andraža Glihe, Željka Mladenovića, stilistke Vesne Mirtelj ter vizažistk Polone Slabe in Veselinke Miletić v videospotu sodelujeta še vrhunski plesalka Noemi Capuano in violončelistka Kim Kozlevčar. Ob tako profesionalni ekipi je bilo res veselje ustvarjati. Skupaj smo preživeli kar nekaj ur, kadre pa smo snemali ob čudovitem sončnem zahodu in vzhodu. Nočna snemanja so bila sicer naporna, vendar smo se kljub vsemu tudi zabavali in se marsikateri prigodi na terenu iz srca nasmejali,« je za zaključek povedala Tatjana Mihelj, ki je vesela, da je zmagovalna pesem MMS 2021 dobila tudi vizualno podobo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button