ZABAVNO & DRUŽABNO

‘Svoje barke krmar’ je skladba optimizma in moči

Radijski in televizijski voditelj, po profesiji pa diplomirani dizajner notranje opreme, konkretno ustvarja tudi v glasbenih vodah ter v polenih mesecih stavi na novo melodijo Svoje barke krmar, ki je glasbeni projekt z življenjsko tematiko vsakega posameznika.

Dušo si hrani z glasbenim ustvarjanjem …Foto: NoVisuals

Od glasbe do šova

Znanega radijskega in televizijskega voditelja smo v preteklih mesecih opazili tudi v prvem delu znanega kuharskega tekmovanja za naslov MasterChef Slovenija, ki se na male ekrane vrača v začetku jeseni. Žiga Deršek je mladi ustvarjalec, ki se v življenju ne boji sprejeti kakšnega izziva.

Napeto kuhanje v največji slovenski kuhinji je to zagotovo bil: “Sicer moram priznati, da sem se malo upiral povabilu, vendar sem si rekel, da zdaj ali nikoli. Zanimalo me je zakulisje, potek dogajanja, v prvi vrsti pa se navdušujem nad vsem novim kuharskim znanjem, ki sem ga pridobil.”

Svoje barke krmar je pomenljiv naslov … pravi, da vsakomur privošči, da bi v življenju živel tako, da bi bil srečen. “Pridejo trenutki, ko nam ne gre najbolje. Vsi imamo takšne trenutke in vsi se z njimi spopadamo drugače. Svoje barke krmar je zato skladba optimizma in moči. Upam, da v teh negotovih časih seže v srca še več ljudi,” je o skladbi povedal Žiga in še dodal o njenem sporočilu: “‘Česar ne daš je za zmeraj izgubljeno.’ To je misel Elze Budau, ki se mi je nekoč ob pogovoru sredi Ljubljane vtisnila nekam v srce. Nima toliko veze s skladbo Svoje barke krmar, kot ima veze z nastankom vsake moje nove pesmi. Ko v sebi začutim ustvarjalni nemir, želim izkušnjo deliti v celoti in vesel sem, da jo lahko … In če dodam, je pesem dobila videzgodbo, ki je nastala na primorski obali, kje drugje kot na pravi barki. Stara lesena jadrnica je preživela že marsikaj, vendar se po obnovitvi počuti odlično. Ampelea (ime barke) se je obnesla fantastično! V bistvu ne vem, kaj mi je bilo, da je nisem imel že na začetku ustvarjanja v načrtu za snemanje … Zdaj si videospota brez nje sploh ne znam predstavljati.”

Žiga predstavlja že kar peto lastno pesem zapored.Foto: NoVisuals

In kaj nam je Žiga zaupal o snemanju videospota? “Kako zvesta in predana je ekipa NoVisuals, sem se zavedel v trenutku, ko je po koncu snemanja kadra fant, ki je držal velik senčnik prosil, če mu ga lahko pridržimo, ker po njem leze ogromen pajek. Ta je po njem lezel že nekaj časa, vendar ni želel prekiniti snemanja. Priznal je, da se jih na smrt boji … Med plutjem so se nekateri neuspešno spopadli z morsko boleznijo, na kar nismo prej računali, niti na to, da nam bo leteči snemalnik (dron) napadla jata galebov!”

Želi si vrniti na oder. V preteklosti je imel z njim kar nekaj manjših
in večjih srečanj. Po celjskem je nastopal s slovensko popevko,
Slovenijo spoznaval v narodnozabavnem ansamblu, sosednjo Hrvaško pa z
nastopoma na Mednarodnem festivalu francoskega šansona. Ob uspehu
omenjene skladbe bo to še toliko bolj možno.

Dalmatinski melos sploh v poletnih mesecih še kako paše. Zaradi naše zgodovine smo ga Slovenci vajeni in se ob njem na splošno počutimo dobro. Melodija skladbe, ki gre precej dobro v uho, je delo izvajalca, ki se z uspehom kar nerad pohvali: “Tokrat mi je bilo pomembno, da se na mojo novo pesem dobro zapleše. Kolikor sem se sam trudil dodajati besedilo je bilo čisto preveč vsakdanje ljubezensko, želel pa sem splošno življenjsko tematiko. Splet okoliščin me je zelo razveselil sodelovanja z znano Vero Šolinc, ki je pod note zapisala čudovito besedilo. Nisem ga več izpustil iz rok.”

Nova pesem je dobila čudovito poletno zgodbo.Foto: NoVisuals
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X