MALMÖ 2024

Švica išče za Malmö moderno in udarno pesem

Od 10. do 24. avgusta odprte prijave

Švica bo tudi na Švedskem sodelovala na Pesmi Evrovizije 2024. Švicarji so namreč več kot zadovoljni, saj se je njihov evrovizijski predstavnik 2023 Remo Forrer s pesmijo Watergun (20. mesto) v Liverpoolu uvrstil v finale. To je bilo že četrtič zapored, da se je švicarski glasbenik uvrstil v finalni krog največjega glasbenega šova na svetu.

Švica: Remo Forrer – Watergun
Švica 2023: Remo Forrer – Watergun Foto: Corinne Cumming / EBU

Televizija vabi glasbenike

Švicarska televizija se je tudi za evrovizijsko edicijo 2024 odločila za večstopenjski izbor. Glasbeniki, umetniki, producenti, avtorji in pisci besedil so vabljeni, da med 10. in 24. avgustom prijavijo “moderno in udarno pesem, ki ustreza mednarodnim zahtevam”. Vsaj tako so zapisali v pravilniku, ki je na voljo tukaj.

In kaj sledi zatem? Tako kot prejšnja leta bodo švicarsko pesem v večstopenjskem postopku izbrale žirije občinstva in strokovnjakov. Letos bo ta postopek še bolj izpopolnjen, saj bo postal mednaroden. Poleg švicarske žirije občinstva bodo zdaj v več izbirnih krogih sodelovale tudi mednarodne žirije občinstva, ki bodo skupaj določile, kdo in s katero pesmijo bo zastopal Švico na tekmovanju za pesem Evrovizije na Švedskem 2024.

Žirije občinstva bo dopolnila 25-članska mednarodna žirija strokovnjakov, ki so svoje strokovno znanje že dokazali kot člani žirij posameznih sdoeljujočih držav na Evroviziji.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Izvor
Televizija SRF
Twitter
Back to top button