EVROVIZIJA

Srbija je bila enotna; v Lizbono na ESC potuje Sanja Ilić in Balkanika

Srbija je znova poskrbela za veličasten nacionalni evrovizijski izbor. Beovizija se je po dolgih letih vrnila na kraj zločina, in sicer v Sava Center, ki je bil pred desetimi leti del Evrovizije. Glasbeno prireditev, na kateri se je za zmago borilo 17 glasbenikov, so voditelji štirje voditelji, kot gostje pa so nastopili nekdanji ESC predstavniki.

V šov programu so nastopili nekateri nekdanji evrovizijski predstavniki,
in sicer Jelena Tomašević (Oro), Marko Kon (Cipele), skupina Regina
(Bistra voda), Milan Stanković (Ovo je Balkan), skupina Moje 3 (Ljubav
je svuda), Sergej Ćetković (Moj svijet), Bojana Stamenov (Beauty Never
Lies), Knez (Adio), Sanja Vučić (Goodbye), Jacques Houdek (My Friend) in
Tijana Bogičević (In Too Deep).

V uvodni točki so se najprej spomnili pesmi Molitva, ki je pripeljala Pesem Evrovizije v Beograd. Zmagovalno evrovizijsko pesem je tokrat na zanimiv način zapel zbor srbske radiotelevizije, vse skupaj po so s plesom popestrili še člani skupine Una saga serbika. Nato pa se je začelo zares. Slišali smo 17 različnih glasbenih zgodb, najboljšo med najboljšimi zgodbami pa je izbralo ljudstvo in strokovna komisija, ki je bila tokrat petčlanska (Vojkan Borisavljević, Ivana Peters, Dušan Alagić, Dejan Petrović in Željko Vasić). Ljudstvo in stroka sta si bili tokrat enotni! Največ točk (24) je osvojila Sanja Ilić in Balkanika (Nova deca).

V Lizbono potuje Sanja Ilić in Balkanika.Foto: rts.rs / RTS

Po skupnem seštevku vseh glasov je prvo mesto osvojila Sanja Ilić in Balkanika (24 točk), drugo mesto Saška Janks (20 točk), na tretjem mestu pa je končal Dušan Svilar (15 točk).

Strokovno komisijo so najbolj prepričali: 1. Sanja Ilić in Balkanika – Nova deca, 2. Saška Janks – Pesma za tebe in 3. Ivan Kurtić – Ni sunca, ni meseca.

Ljudstvo pa so najbolj prepričali: 1. Sanja Ilić in Balkanika – Nova deca, 2. Saška Janks – Pesma za tebe in 3. Dušan Svilar – Pod krošnjom bagrema.

Beovizija 2018: Končni rezultatFoto: rts.rs / RTS
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button