ZABAVNO & DRUŽABNO

Senidah pri ustvarjanju glasbe vodijo občutki

»Glasbeni fenomen, ki je slovensko glasbo postavil na zemljevid regije, na zemljevid Balkana, v podobnem obsegu kot je to v 80. naredil punk,« uvodoma napove voditeljica oddaje Rdeče in Črno z Vesno Milek, ki ob tem še pove …

Senidah (z Muff) na Emi.Foto: Alesh Maatko

… »Že s skupino Muff in potem s solo albumom Bez tebe in komadom Slađana se je zgodil neverjeten preskok in postavil popolnoma nove standarde v regiji.« V tokratni oddaji Vesna Milek gosti pevko Senidah in glasbenega producenta Cazzafuro, ki skupaj glasbeno sodelujeta že več kot deset let. Svoje glasbe ne marata predalčkati v določene žanre, zelo blizu pa jima je prepletanje različnih glasbenih vzorcev. Občutenja so tista, ki ju pri kreiranju vedno vodita.

Senidah in CazzafuraFoto: Promo foto

»Vsi so zaspali, a jaz sem gledala«, je verz, ki se pojavi v pesmi Nisi bio tu. Pesem se nanaša na prometno nesrečo, ki jo je pevka z družino doživela pri štirih letih. Ta je v njej pustila močan pečat.

Oddaja Rdeče in Črno z Vesno Milek, kjer Senidah in Cazzafura zaupata
Vesni marsikaj, česar če nismo vedeli, je na voljo na msoseska.tv.

Skozi mnogo težkih obdobij ji je stal ob strani tudi producent Cazzafura, o katerem pravi: »Meni je bil Cazzafura moj angel varuh, rešil me je takrat. In z muzko in z besedami.« Oba se strinjata, da je prav glasba tista, ki ji pomaga kanalizirati bolečino in težke trenutke v življenju.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button