ZABAVNO & DRUŽABNO

Pred vrati so Portoroške noči: Bajaga i instruktori, Joker Out ter Magnifico

Avditorij Portorož, od 12. do 14. avgusta

V sklopu Portoroških noči, ki vsako leto še kako popestrijo poletni utrip na Obali, se nam letos znova obetajo trije edinstveni koncerti, ki bodo v Avditorij Portorož privabili ljubitelje dobre glasbe in zabave. Vse skupaj se bo začelo v petek, 12. avgusta, ko bodo nastopili Bajaga i instruktori. V soboto, 13. avgusta bo glasbeni večer popestrila priljubljena skupina Joker Out, nedeljski večer, 14. avgusta, pa bo minil v znamenju enega in edinega Magnifica. Vstopnice so na voljo tukaj.

Bajaga in instruktori

V sklopu Kanela bar festivala, ki je del programa letošnjih Portoroških noči, na oder Amfiteatra po 14 letih ponovno prihaja Bajaga z instruktori. Že skoraj štiri desetletja Momčilo Bajagić – Bajaga z Instruktori združuje občinstvo širom Jadrana in še dlje, ko si prepeva njihove uspešnice Tamara, Muzika na struju, Dobro jutro džezeri, Sa druge strane jastuka, 442 do Beograda. V teh letih so izdali 10 albumov, 10 kompilacij in odigrali več kot 2500 koncertov, kar je zagotovilo, da so najpopularnejši bend bivše skupne Jugoslavije. In še danes dvigajo na noge mlade generacije poslušalcev.

Bajaga i instruktori
Bajaga i instruktori Foto: Avditorij Portorož

Joker Out

Kreativna, simpatična ljubljanska peterica Joker Out že nekaj časa opozarja nase z dobro muziko in privlačnimi glasbenimi spoti. Njihova priljubljenost nikakor ni omejena le na družabna omrežja, ampak se močno čuti tudi na terenu, na koncertnih odrih, v živo. Kris Guštin, Jan Peteh, Martin Jurkovič in Jure Maček čisto zares podirajo mejnike v svetu bendovske glasbe.

Po letih kaljenja so nase opozorili tudi z zmago na Špil ligi v Kinu Šiška ter skladbama ‘Kot srce, ki kri poganja’ in ‘Omamljeno telo’, leta 2019 pa so se povezali s prekaljenim producentom Žaretom Pakom. Prvi rezultat sodelovanja je bil hit ‘Gola’, ki je osvojil tako občinstvo nacionalke, kot komercialne radijske in TV postaje, ter tako geografsko kot starostno še razširil njihovo publiko.

Leto 2020 so odprli s hitom ‘Vem, da greš’, zaključili pa z novo verzijo skladbe ‘Umazane misli’, enim od vrhuncev njihovih koncertov. Zlati piščali za novinca leta 2019 so dodali še eno za izvajalca leta 2020, se vrnili na odre in svoj shagadelic rock ‘n’ roll popeljali celo v Postojnsko jamo. Poletne koncerte so izkoristili tudi za promocijo pesmi ‘A sem ti povedal’ in druge sveže muzike s prvega albuma. Oktobra 2021 so za pesem ‘Umazane misli’ prejeli nagrado Frišno/Fresh za pesem leta, ki je tudi naslovna skladba dolgo pričakovanega prvega albuma skupine.

Joker Out
Joker Out Foto: Lana Špiler

Magnifico

Vse skupaj bo v nedeljo zvečer zaključil kavboj, šansonjer ter sinonim za balkan disko šlager – Magnifico, ki se je s svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) uveljavil kot glasbenik, čigar glasba riše svet brez meja. Leta 2002 je njegov provokativen pristop dosegel tudi Evropski parlament, ko je kot avtor skladbe Samo ljubezen, ki jo je izvedla skupina Sestre, zmagal na nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije (na EMI 2002). Leta 2004 je Sony Music entertainment izdal Magnificov četrti studijski album z naslovom Export/Import, vključno s hitom Hir ai kam, Hir ai go in eklektičnim Giv Mi Mani. Raznolik album, s spretno prepletenimi balkanskimi ritmi, je bil odlično sprejet na radijskih postajah in v diskotekah po vsem svetu, kar je Magnifica predstavilo še širšemu mednarodnemu občinstvu. Nato pa je šlo samo še navzgovor in številnim uspehom naproti, tudi z ustvarjanjem filmske glasbe.

Magnifico
Magnifico Foto: Luka Rudman

Portoroške noči, ki se bodo odvile v Avditoriju Portorož, so tudi tokrat del glasbenega, kulturnega ter družabnega dogajanja na Obali.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button