POPEVKA

Popevka 2021: Se Gregorju Ravniku znova obeta nagrada?

11. septembra se bo na TV Slovenija odvila letošnja Popevka, na kateri se bo predstavilo ducat tekmovalcev, ki se bodo potegovali za številne nagrade. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi letos predstavljamo na Evrovizija.com. Pod številko sedem bo nastopil Gregor Ravnik, ki se bo predstavil s popevko Še ko te ni, te imam.

Foto: Alesh Maatko

Gregor Ravnik je zaključil študij dentalne medicine in je magistrski študent solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Svoje glasbeno šolanje je začel z igranjem klavirja in petjem v Glasbeni šoli v Kopru.

Prejel je številne nagrade in najvišja mesta na državnih in mednarodnih pevskih tekmovanjih. Redno sodeluje na protokolarnih in dobrodelnih prireditvah po Sloveniji. Sodeloval je kot solist v številnih operah in koncertih na različnih odrih, tako v Sloveniji kot v tujini.

Že od nekdaj se poleg klasične, ukvarja tudi z zabavno glasbo. Lahko se pohvali s številnimi nastopi v televizijskih in radijskih oddajah, njegov prvi festivalski nastop pa se je zgodil leta 2016 ma odru Melodij morja in sonca, kjer je navdušil s pesmijo Glasba. Na Melodijah morja in sonca 2017 je ponovno požel odlične odzive s pesmijo Med nama, za katero je prejel tudi nagrado za najboljšo izvedbo. Na festivalu Ema 2018 je nastopil s skladbo Zdaj je čas. Istega leta pa je na Popevki prejel nagrado za najboljšo interpretacijo za skladbo Ti si.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button