ZABAVNO & DRUŽABNO

Pohorje express po 40 letih znova posnel pesem Dobra žena

Že 40 let na slovenski glasbeni sceni

Slovenska country skupina Pohorje express si je nadela ime po znamenitem vlaku, ki je nekoč vozil med Mariborom in Koprom. Začetki delovanja skupine segajo v leto 1983, ko so se pod tem imenom zbrali Milan Pečovnik Pidži, Renata Leich, Mitja Novak in Tomaž Pinter. V naslednjih letih je postala prepoznavna z izvajanjem avtorske glasbe in zanimivimi priredbami tujih izvajalcev.

Pohorje express danes

Od starih članov je danes prisoten le ustanovitelj skupine Mitja Novak, ki je zbral ekipo izkušenih glasbenikov z različnih glasbenih žanrov. Danes je njihova glasba mešanica countrya, rocka, swinga, bluesa, tex mex-a. Večina današnjega repertoarja zasedbe zasedajo stare in povsem sveže avtorske skladbe.

Skupina Pohorje express je tako po 40 letih znova posnela pesem Dobra žena (glasba Mitja Novak, besedilo Metka Karba, producent Danilo Ženko). Častitljivim letom navkljub je pesem ostala aktualna in sodobna, saj govori o položaju in vlogi ženske kot matere, žene, delavke, ljubice. Kljub družbenim in socialnim spremembam v zadnjih časih nas nagovarja resnično, odkrito in iskreno.

Pohorje Express
Pohorje Express Foto: Promo foto
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button