ZABAVNO & DRUŽABNO

Oda mladosti združila Drilla in Majo Keuc

Pesem ustvarila s pomočjo priznanih glasbenikov

Že dolgo je znano, da skupna sodelovanja gradijo skupne uspehe. To še kako vesta glasbenika Drill in Maja Keuc (Amaya), ki ju je združila pesem Mladi samo enkrat.

“Skladba je oda mladosti, ki govori predvsem o tem, da si mlad lahko za vedno, če se tako počutiš ter, da leta v resnici ne igrajo vloge. Se pa kot vse stvari tudi mladost enkrat konča, zato jo je treba ceniti in živeti s polnimi pljuči. Torej – živeti življenje na polno! Prav tako opozarjava, da je mladini potrebno pustiti uživati mladost, da tudi, ko ostarimo ne pozabimo, da smo bili vsi, oziroma smo še vedno, enkrat mladi. Komad sva posnela pri devetindvajsetih letih s priokusom, da nama dvajseta polzijo iz rok, ampak prepričana, da bova v sebi mlada za vedno,” povesta glasbenika, ki sta pesem ustvarila s pomočjo priznanih glasbenikov, kot so Tadej Košir, ki je prispeval električno kitaro, bobnarjem Davidom Morganom, klaviaturistom Denisom Beganovićem, na matrico od producenta Primoža Goloba “Taube”, miks ter mastering skladbe pa je pa delo producenta Rodaha.

Drill
Drillu se je uresničila želja, saj si je vedno želel prepevati z Amayo.

Surov flow

“Drilla res močno spoštujem! Surov flow, močno in zelo spretno ubesedena vsebina, redek občutek za melodijo in intonacijo, karizma, ki se je ne da prezreti in hkrati res občudujem njegovo vztrajnost in delavnost! Tudi primorščina mu res ne škodi,” je ob tem povedala Maja Keuc. Drill pa je pripomnil: “Amayo spremljam že več kot deset let in odkar sem jo prvič slišal peti sem si neizmerno želel sodelovati z njo, saj menim da je najboljša vokalistka pri nas in daleč naokoli, izjemen talent in zelo karizmatična, topla ter skromna oseba, ki je rojena za odre. Pri njej se opazi pevska kvaliteta svetovnega kova, neomejen razpon, smisel za ritem, odrska prezenca skratka paket, ki ga redko kdo poseduje. Zelo sem vesel, da sva se povezala in skupaj ustvarila ta komad ter začrtala nadaljnjo skupno sodelovanje.”

Maja Keuc, Amaya
Amaya pravi, da obožuje konje.

Videozgodba

Pesem Mladi po srcu pa je med drugim dobila tudi prav posebno videzgodbo, o kateri sta se razgovorila oba glasbenika. “Kot punčka sem vsake poletne počitnice hodila na ranč s konji, kjer smo z ostalimi otroci skrbeli vsak za svojega, se učili jahati, tam spali in počeli stvari v naravi. Konje obožujem in so neverjetno senzibilna bitja. Ko sem se po res dolgem času vsedla nanj, sem začutila kar malce strahospoštovanja, kar mislim, da je čisto prav. Je pa bilo v tej obleki in petkah sedeti na konju kar izziv. Samo upala sem, da se mu ne utrne kakšna zamisel, da bi bilo fino v tistem trenutku izvesti kakšno preskakovanje ovir ali pa tek v naravi,” je svoje vtise strnila Maja Keuc.

Dril pa jo je za konec še dopolnil: “Snemanje videospota je bila zelo zanimiva izkušnja predvsem, ker sem se ponovno sam preizkusil v vlogi režiserja ter v spot vključil tudi živali iz istrskega podeželja s katerimi je bilo zelo zabavno delati. S snemanjem smo začeli že v poletnih mesecih zato je spot zelo barvit in poletno obarvan, prav tako sem želel s zrelim sadjem, ki v spotu pada v mleko prikazati mladost v živih barvah v čistoči beline, ki pa tudi kot sadje ne traja večno. Pod montažo sva podpisana z bratom Alanom, ki je tudi posnel in obdelal video posnetke, na pomoč pri snemanju sta nam priskočila tudi Matej Simčič ter David Janušič.”

Maja Keuc, Drill

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button