MMS

O Nini Lampret bomo po MMS 2022 še veliko slišali

Predstavila se je s skladbo Modrina

Na 41. Melodijah morja in sonca se je predstavila tudi 17-letna Nina Lampret, ki se že vrsto let ukvarja s petjem. Med drugim smo jo spoznali na mnogih pevskih festivalih za mlade, kot so Blejski zlati mikrofon, FeNS festival, Brežiški otroški festival in drugih. Svoj pevski talent izpopolnjuje pri slovenski pop pevki Alyi, za seboj pa ima že mnogo avtorskih skladb. Ker bo letos dopolnila 18. rojstni dan je njena velika želja tudi nastop na kakšnem izmed večjih slovenskih glasbenih festivalov in prvi samostojni glasbeni album.

Nina Lampret
Nina Lampret se je predstavila s skladbo Modrina. Foto: Alesh Maatko

Petja se uči pri znani pevki Alyi, poleg tega pa igra še klavir.

Sedmo mesto na MMS 2022

Na 41. festivalski ediciji MMS je mlada glasbenica zasedla 7. mesto, zato na tem mestu ni odveč vprašanje, kako je Nina zadovoljna z nastopom? “Glede na to, da je bil to zame prvi nastop na tako velikem odru in z direktnim prenosom na televiziji, sem srečna, da sem sploh speljala do konca. Videlo se je, da sem imela veliko treme in mislim, da bi brez nje nastop le bolje izpeljala,” je odgovorila mlada pevka, ki je dodala, da so odzivi res krasni, tako na nastop, pesem in tudi videospot. “Veliko se jih je oglasilo, da so se v pesmi začutili, kar mi zelo veliko pomeni.”

Nina Lampret
Letos bo izdala še eno pesem. Foto: Alesh Maatko

Bo naslednji korak Ema?

Kaj pa sedmo mesto, ga je pričakovala? “Glede na prisotno tremo – po resnici povedano – nisem pričakovala takšne uvrstitve. Zame sicer uvrstitev ni bila pomembna, zame je bila zmaga že to, da sem sploh lahko bila del letošnjih Melodij morja in sonca,” je pojasnila Nina, ki si v bodoče želi nastopiti še ostalih festivalih, znova tudi na Melodijah morja in sonca. “Zelo so mi všeč festivali, kot so Slovenska popevka, Poletna noč, Ema in drugi. Upam, da bom kdaj tudi del teh velikih festivalov.”

“Pesem je napisana iz mojih lastnih izkušenj, govori o fantu, s katerim sem se počutila, kot da lahko zmorem vse. Izgledalo je popolno, govoril mi je da sem edina, ampak to žal ni bilo tako. Pri pesmi gre kot za neko izpoved morju, naj s svojimi valovi in nepremagljivo močjo spere vse spomine nanj in mi pomaga iti naprej. Prepevam o tem, da si želim, da bi se našel kdo, ki bi me rešil iz vsega tega in mi pokazal pravo ljubezen. Tako mi le morje stoji ob strani in briše moje solze.” Nina Lampret

Videozgodba

Takoj po zaključku festivala je mlada pevka Nina Lampret predstavila še videozgodbo, ki ga je tokrat posnela na hrvaški obali. “Ker pesem omenja morje, sem se odločila, da tudi videospot posnamem na morju. Snemali smo ga v Rovinju, ker sem na slovenski obali že posnela videospot za eno izmed mojih prejšnjih pesmi. Ob snemanju vedno uživam, sploh če je zraven morje,” je zaključila.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
5
+1
6
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button