EMA

Nuša Derenda ali Regina ali pa veliko presenečenje na Emi 2016

Ob razglasitvi izbranih glasbenikov za izbor Ema 2016 je med številnimi evrovizijskimi oboževalci završalo. Kako da ne, saj je bila izbrana evrovizijska ljubljenka Nuša Derenda. A ne le ona, tudi priljubljena Regina je znova požela simpatije …

Nuša DerendaFoto: Alesh Maatko

A dober rezultat iz preteklosti prinaša toliko večje breme v prihodnje. Nuša Derenda, ki je v Københavnu leta 2001 pripela Sloveniji izjemno sedmo mesto, bo imela zagotovo najtežjo nalogo – z dobrim komadom prepričati najprej strokovno komisijo in nato še ljudstvo. “Dobila sem skladbo, ki me je res prepričala in sem si rekla, zakaj pa ne, gremo poskusit’,” je zapisala na svojem facebook profilu.

Da je znova sprejeta na Evrovizijsko melodijo oziroma Emo, pa se je zasmejalo tudi Regini (Pesem Evrovizije 1996, Dan najlepših sanj, 21. mesto), ki se bo tokrat verjetno znova spogledovala – tako kot smo pri njej navajeni – z modernimi ritmi.

Kaj pa ostali? Tudi ostalih osem izvajalcev ne gre podcenjevati, čeprav gre za mlada in še ne tako znana ter uveljavljena imena. V končni fazi je in bo vsekakor pomembna dobra skladba ter seveda še boljši nastop oziroma kar ‘celoten paket’. Prekaljeni glasbenici sta tu zagotovo v prednosti, a ne smemo pozabiti, da tudi mladi glasbeniki niso od muh ter da znajo presenetiti, saj vedo, da je lahko to njihova odskočna deska v svet glasbe.

ReginaFoto: Alesh Maatko

Odgovor nam bodo dale pesmi

Kakor koli, počakajmo na nove pesmi. Zaenkrat je znano le to, da bodo tri predstavljene v slovenščini, sedem pesmi pa v angleškem jeziku. Ema 2016 pa se bo zgodila 27. februarja 2016.

In kaj pravi na izbrane izvajalce naš lanski evrovizijski dvojec Maraaya? Raay in Marjetka, ki sta združena pod imenom Maraaya si ob tem želita, da bo letos zmagala predvsem dobra pesem in da bomo s še boljšo uvrstitvijo naredili še en korak naprej in tako ostali v evrovizijski druščini. Raay je še dodal, da imena zaenkrat še ne povedo prav veliko, saj je potrebno počakati na pesmi, takrat pa bo tudi lažje povedati kaj več …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button