MALMÖ 2024

Nizozemska: Deljena mnenja o turbo skladbi Europapa

Joost Klein bo nastopil v 2. predizboru

Tik pred zadnjim rokom za oddajo evrovizijskih skladb je svojo predstavila Nizozemska, ki je sicer 26-letnega glasbenika Joosta Kleina predstavila že decembra. Jost v svojem energičnem slogu združuje elemente mainstream popa, ki jih dopolnjuje z veselimi elementi hardcora in pop punka. Na Nizozemskem Joost redno koncertira s svojo skupino, poleg tega pa je igral na festivalih, kot sta Lowlands in Pinkpop.

Poklon očetu

Na evrovizijskem odru se bo nizozemski predstavnik predstavil s turbo skladbo Europapa, ki je v bistvu poklon Joostovemu očetu. S pesmijo poslušalcem sporoča, da ni omejitev, če želite uresničiti svoje sanje in povedati svojo zgodbo. Skladba je tako mešanica melanholije in sreče s poetičnim besedilom in privlačnimi ritmi, po katerih je Joost sicer znan.

Joost Klein in Europapa

“Skladba Europapa govori o siroti, ki potuje po Evropi (in širše), da bi našla sebe in povedala svojo zgodbo. Sprva ga ljudje ne prepoznajo, vendar on izkoristi vsako priložnost, da se pokaže. Europapa je poklon mojemu očetu. Ko me je vzgajal, mi je posredoval širok pogled na svet,” je na kratko obrazložil Joost Klein, ki se bo predstavilv drigem predizboru.

Nizozemska 2024 Joost Klein
Joost Klein stavi na Europapa. Foto: Instagram Joost Klein
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
2
Twitter
Back to top button