ZANIMIVOSTI

Najbolj privlačni kostumi … pa ne za pusta, ampak za Evrovizijo so …

Pisani kostumi, petke, lasulje ... ni da ni

Vstopili smo v najbolj norčavi čas v letu, ko lahko vsak izkoristi priložnost in postane to, kar želi. Pisani kostumi, raznobarvne lasulje, poslikani obrazi in maske vseh vrst bodo obvezni pripomočki pustne sobote in seveda tudi pustnega torka. Tudi za Pesem Evrovizije večkrat rečejo, da je pravi cirkus, zato smo si pogledali, katere ‘pustne šeme’ so predvsem v preteklosti zavzele veliki evrovizijski oder. Morda boste med njimi našli kakšen navdih za svoj pustni kostum.

Če si želite takojšnje pozornosti, potem je prava izbira perje. Veliko perja. In pesem Evrovizije ga je marsikdaj ponudila v izobilju. Z rožnatim perjem boste prave kraljice drame, kot je to bila danska predstavnica leta 2007 DQ.

DQ
Danska je leta 2007 stavila na DQ. Foto: Alesh Maatko

Kdo ne bi hotel vsaj za en dan postati ptica in poleteti med oblake? Vsaj deloma lahko svojo željo uresničite tako, da se vanj oblečete za pusta. Idejo za tak kostum ponuja malteški plesalec iz leta 2010, ki je spremljal pevko Theo Garrett.

Nič manj privlačen pa ni niti kostum metulja. Pravzaprav potrebujete samo njegova krila na posamezen mehanizem odpiranja in zapiranja, kot so ga uporabljale pevke iz skupin 3 + 2, ki je leta 2010 na Pesmi Evrovizije zastopala barve Belorusije.

Gotovo ne bo težko najti rdečega suknjiča, bele srajce, rute, škornjev in preveze za oko. Tako se boste lahko hitro našemili v pirate, kakršni so zastopali Latvijo leta 2008. Malo več dela in časa bo z iskanjem piratskih klobukov. In ne pozabite si za pas zatakniti piratske sablje!

Če želite kaj bolj odbitega, je kostum ukrajinske nogometašice Verke Serduchke prava izbira. Osnovni deli kostuma so sončna očala, velikanska zvezda na glavi, bele nogavice in močno svetlikajoč srebrn kostum. Aja, ne pozabite na močno rdečilo za lica! Ne čudite pa se, če se bo marsikdo spraševal, kaj predstavljate. A to je zato, ker očitno ni oboževalec Evrovizije. Tisti, ki je, pa bo takoj prepoznal, v kaj ste se našemili.

Verka Serduchka
Verka Serduchka Foto: Alesh Maatko

Pust dovoljuje tudi najbolj nore sanje. Mogoče ste si kdaj želeli postati stevardesa ali stevard? Zdaj je pravi čas, da to uresničite. Modro krilo ali hlače in suknjič ter rdeča čepica – tak kostum za stevarda priporočajo Britanci iz skupine Scooch.

Imate pa še drugo možnost – povsem rdeč stevardesin kostum, posut s kristali. Za takega so se odločile Sestre, ki so Slovenijo zastopale leta 2002.

Sestre
Sestre (na sliki z Mišo Molk) na Evroviziji 2002. Foto: Alesh Maatko

Kako pa se vam zdi kostum kraljice? V zlatem ogrinjalu boste pritegovali pozornost z vseh strani. Seveda ne pozabite na zlato krono! Za primer vam ponujamo kostum beloruske pevke Angelice Agurbash, ki je nastopila leta 2005.

Kaj pa, če bi se prelevili v zapeljivo Indijanko? Pri tem kostumu je najpomembnejša velikanska perjanica. Taka, kot jo je leta 2012 nosila nizozemska predstavnica Joan Franka.

Romunija: Cezar – It's My Life
Romunski vampir Cezar (2013). Foto: Alesh Maatko

Marsikoga mika, da bi se prelevil v super junaka, mogoče takega, kakršen je bil plesalec ob albanski pevki Kejsti Tola leta 2009. Tak kostum je primeren za vse tiste, ki želite, da vas nihče ne bi prepoznal.

Nekaj posebnega bi bili tudi, če bi se odločili za kostum gozdne vile. Za tak naraven in pravljičen kostum lahko nekaj idej dobite pri slovaški pevki Kristini Pelakovi, ki je pela na izboru leta 2010 v Oslu.

Maske pa niso nujno samo norčave in lepe, lahko so tudi zelo strašljive. Za tako osupljivo grozljive, kot so jih leta 2006 nosili Lordi, boste morali nabaviti penasto gumo za maske, usnje za oblačila, platno za velika netopirjeva krila, veliko dela pa bo tudi za izdelavo čevljev z vrtoglavo peto. A uspeh je zagotovljen – osupnili boste prav vsakogar.

Lordi
Lordi so slavili na ESC 2006. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button