MMS

MMS 2022 se bo zgodil 9. julija; kakšne pa bodo pesmi? TU je razpis!

Razpis je odprt do 20. aprila

Če se je še nekaj dni nazaj porajalo vprašanje, kaj se dogaja z našim edinim poletnim festivalom, sledi po obrazložitvi Avditorija Portorož še uradno in javno povabilo oziroma tu je razpis za sodelovanje na 41. festivalu Melodije morja in sonca 2022. Razpis (celotno dokumentacije najdete na spletni strani Avditorija Portorož oziroma spodaj tega članka) je odprt do 20. aprila 2022!

Kdo bo letos prejemnik Velike nagrade MMS 2022, bomo izvedeli 9. julija, ko bo na odru Amfiteatra Avditorija Portorož predstavljenih novih 12 skladb. Na lanskem, jubilejnem 40. festivalu MMS je slavila Tatjana Mihelj s pesmijo Ples v dežju, ki je prepričala tako strokovno žirijo kot tudi občinstvo.

Tatjana Mihelj
Tatjana Mihelj je v Piranu posnela spot za zmagovalno pesem Ples v dežju. Foto: Alesh Maatko

Na festival moramo gledati kot na praznik slovenske glasbe.

»Želimo si, da bi slovenski glasbeniki prepoznali naš trud in festival MMS sprejeli kot eno redkih priložnosti, kjer je mogoč nastop pred publiko v živo z bendom; ga sprejeli kot izziv in ga podprli z željo po nastopu in številčno prijavo dobrih pop skladb. Če ne bomo sami negovali odnosa do slovenske glasbe, jezika in kulture, ne bo napredka,« so ob objavi razpisne dokumentacije poudarili člani Organizacijskega odbora festivala MMS, ki jih do ‘toplih julijskih noči’ čaka še veliko dela. Predvsem te dni potekajo številni pogovori in sestanki z nacionalno televizijo. Tehnično bo prenos izvedel Regionalni RTV center Koper. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Lastnica blagovne znamke »Festival Melodije morja in sonca« je občina Piran, ki zagotovi tudi večino finančnih sredstev. Občina Piran je s pogodbo Avditoriju Portorož dodelila organizacijo in izvedbo vsakoletnega »Festivala Melodije morja in sonca« ter podelila licenco. RTV SLO zagotovi termin prenosa in svojo izvedbeno ekipo za prenos.

12 novih skladb

In koliko novih skladb bomo slišali? Na 41. festivalu MMS bo predstavljenih 12 poletnih melodij. Skladbe so lahko dolge največ tri (3) minute in trideset (30) sekund, na odru pa bo lahko nastopilo največ pet izvajalcev. Organizacijski odbor bo k sodelovanju povabil največ štiri avtorje ali izvajalce, strokovna komisija za izbor, ki jo bo sestavljalo sedem članov, pa bo izmed prijavljenih skladb izbrala najmanj osem skladb in dve rezervi. Vsi izvajalci morajo do 8. julija 2022 dopolniti najmanj 17 let. Prijavitelji bodo o odločitvi strokovne komisije za izbor obveščeni najkasneje do 17. maja 2022. Določitev vrstnega reda nastopa bo predvidoma 7. junija 2022, 41. MMS pa se bo zgodil 9. julija 2022!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Via
MMS 2022 - Javni razpis MMS 2022 - Izjava in soglasjeMMS 2022 - Prijavni obrazecMMS 2022 - Specifikacija za izvedbo skladb v živoMMS 2022 - Pravilnik 41. festivala
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button