MMS

MMS 2021: To je duet, o katerem se je/bo še veliko govorilo

Tinkara Kovač in 2B so na letošnjem MMS združili glasbene moči. Nastopili so s skladbo Bodi z mano do konca kot morje, ki je preplet dveh skladb, zmagovalne Tinkarine skladbe Bodi z mano do konca, s katero je zmagala na MMS leta 2019 ter skladbe Kot morje, dueta 2B, prejemnika nagrade Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca na MMS leta 2019.

“Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca sem bila tudi članica žirije, rada bi čestitala prav vsem kolegom glasbenikom! Zelo mi je bilo težko ocenjevati svoje kolege, ker se mi zdi to nekako predrzno, da en drugega sploh ocenjujemo. Jaz vsem želim vse najboljše, z vsemi novimi skladbami, verjamem, da imamo kar nekaj novih hitov!” Tinkara Kovač

Pesem bo izšla na prihajajočem albumu Neskončnost, z njega pa smo slišali že nekaj singlov, ki so med epidemijo ugledali luč sveta, in sicer Slepa Sreča, A se tukaj svet konča ter Med začetkom in koncem.

Spomnimo. Leta 2019 je Tinkara Kovač nastopila na 39. festivalu Melodije morja in sonca v Avditoriju Portorož, s skladbo Bodi z mano do konca. “Aleš Klinar je za skladbo napisal glasbo, povabil me je, da napišem besedilo, Aleš pa je skupaj z Miho Goršetom poskrbel za aranžma. Na festivalu sem prejela glavno nagrado, nagrado za najboljše besedilo, Aleš pa je prejel nagrado za najboljšo glasbo,” je strnila Tinkara.

Glasbeniki so pesem zapeli ob pričetku MMS 2021 Foto: Matjaž Kosmač

Na tem istem festivalu sta nastopila tudi Gašper in Primož Mihelič, dva brata iz Vinice v Beli krajini. Onadva sta odpela skladbo Kot morje in zanjo prejela nagrado Danila Kocjančiča.

“2B sva zelo vesela, da sva lahko nastopila skupaj s čudovito Tinkaro Kovač, na velikem odru festivala Melodij morja in sonca, ob 40. Obletnici in premierno v živo predstavila obe pesmi, ki smo jih združili v eno. Danes vsi skupaj predstavljamo, tudi studijsko različico pesmi, na katero sva še posebej ponosna, saj je nastala v domačem studiu. Za miks in mastering je poskrbel legendarni Iztok Turk.” 2B

“Nagrada Danila Kocjančiča je mlada nagrada, obstaja šele nekaj let, podeljuje se jo mladim avtorjem in izvajalcem. Leta 2019 sta nagrado prejela brata, ki sta združena pod imenom 2B. Z Gašperjem in Primožem sem se srečala že nekajkrat na raznih glasbenih prizoriščih in festivalih. Že pred časom smo se poigrali z idejo, da bi glasbeno združili moči. Skladba, s katero smo skupaj nastopili na letošnjem festivalu Melodij morja in sonca, je idealna priložnost za naše sodelovanje, tako z glasbenega vidika kot z vidika ujemanja naših glasov ter tega prepleta mladega ter malo bolj tradicionalnega,” je obrazložila Tinkara Kovač, ki je še dodala, kako zelo ji pomeni minulo sodelovaje s pokojnim Danilom Kocjančičem …

Tinkaro Kovač in 2B je združila glasba Foto: Aleš Rosa
Nagrada

“Nagrada Danila Kocjančiča je v bistvu nagrada, ki jo jaz zelo čutim … in mogoče je čisto malo tudi moja. Danilo Kocjančič je bil tisti, ki mi je podaril moj prvi album, moje prve melodije, med drugim tudi melodijo ‘Ne odhaja poletje’, ki sem jo leta 1997 odpela na ‘Novi sceni’ Melodij morja in sonca. Takrat so obstajale tudi Melodije morja in sonca, namenjene mladim in bile združene v eno. In takrat sem s skladbo Ne odhaja poletje prejela prvo nagrado, na glavnem odru, na glavnem večeru sem potem to pesem odpela in zmagala. Pesem mi je prinesla s strani ZKP Založbe kaset in plošč tudi 50 snemalnih dni v studiu Hendrix v Kopru. Ure sem izkoristila za snemanje mojega prvega album, ki je nosil enak naslov kot zmagovalna pesem. Album je tistega leta dobil tudi nagrado za najboljši album leta. Zanimivo je, kako se lok po 24. letih ponovno zaokroži!”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button