MMS

MMS 2021: Tekmovalni del bo zaključila evrovizijka Eva Boto

10. julija se bo v Portorožu odvil že 40. festival Melodije morja in sonca. Jubilejni festival bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, za številne nagrade pa se bo portegovalo ducat tekmovalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi letos predstavljamo na Evrovizija.com. Kot zadnja, 12. po vrsti, bo na oder stopila evrovizijka Eva Boto.

Leto 2018 je bilo za Evo prelomno. Začela je ustvarjati avtorsko glasbo in ob pomoči mladega glasbenika in producenta, Žana Serčiča, izdala prvo avtorsko pesem z naslovom Tvoja. Jeseni 2019 je zmagala v oddaji Znan obraz ima svoj glas, in izdala tudi svoj prvi album Ko najdeš sebe. Prav tako so nekaj posebnega Evini koncerti, ki jih je začela 2019 z novo ekipo, stalno profesionalno spremljevalno skupino vrhunskih glasbenikov.

Evo Boto je širša slovenska javnost spoznala leta 2012, ko je zmagala v oddaji Misija Evrovizija. Pri 16-ih je s pesmijo Verjamem postala najmlajša slovenska predstavnica na Pesmi Evrovizije. Zastopala pa nas je v azerbajdžanskem Bakuju …

Nekdanja evrovizijska predstavnica je svoje debitantsko leto v vrhu slovenske glasbene scene oplemenitila še z drugim mestom na festivalu Melodije morja in sonca. Vmes je bila zelo aktivna po festivalih v tujini in pri snemanju novih pesmi, še posebej ponosna pa je na zmago na Slovenski popevki leta 2016 s pesmijo Kaj je to življenje.

Eva Boto je pred leti osvojila tudi Slovensko popevko. Foto: Alesh Maatko

Uspeh na terenu je viden tako na koncertih kakor tudi na korporativnih dogodkih, kjer je Eva redna in zelo zaželjena glasbena gostja. Eva je ob vsem velika ljubljenka medijev, saj je redna gostja pomembnejših medijskih in glasbenih dogodkov. Odlikujejo jo energičnost, nevsiljivost, prijaznost, iskrenost in pristnost. Ljudje so jo vzeli za svojo, občudujejo njene glasbene sposobnosti in ravno zato so jo izglasovali kot zmagovalko zadnje serije oddaje Znan obraz ima svoj glas.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button