MMS

MMS 2021: Saša Lešnjek stavi na pesem Kaj bi svet brez upanja

10. julija se bo v Portorožu odvil že 40. festival Melodije morja in sonca. Jubilejni festival bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, za številne nagrade pa se bo portegovalo ducat tekmovalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi letos predstavljamo na Evrovizija.com. Druga po vrsti bo na festivalski oder stopila Saša Lešnjek.

Za svoj največji projekt do sedaj šteje vlogo Sandy v slovenski različici muzikala Briljantina, pred tem pa je nastopila tudi v izvirnem slovenskem muzikalu Vesna. Zelo je aktivna na področju sinhronizacije, kjer svoj glas posoja raznim risanim junakom v risanih serijah in celovečernih filmih. Je soavtorica mnogih skladb zase in za razne izvajalce, med drugim pa letos pripravlja svoj prvi studijski album.

Saša Lešnjek je pevka in igralka, rojena leta 1999 v Ljubljani. Nedavno je zaključila študij jazz petja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, nekaj časa pa se je glasbeno izpopolnjevala tudi na glasbeni fakulteti v Gradcu. Do sedaj je veliko sodelovala z Big Bandom RTV Slovenije. Predstavila se je tudi na Poletni noči 2018, Poletni noči 2020 ter kot spremljevalna vokalistka na Popevki 2018. Leta 2020 je z Big bandom in godalno sekcijo Simfoničnega orkestra RTV Slovenije kot vokalna solistka izvedla tudi koncert posvečen Atiju Sossu. Leta 2017 je na mednarodnem glasbenem tekmovanju Temsig osvojila zlato plaketo v kategoriji Jazz-solo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X