EMA

Miša Molk o Maraayi: Za vstop v finale nas to leto ne bi smelo skrbeti

Slovenija se bo v drugem predizboru predstavila kot predzadnja, 16. po vrsti. Poleg nje se bodo za finale borili še Azerbajdžan, Ciper, Češka, Črna gora, Islandija, Irska, Izrael, Latvija, Litva, Malta, Norveška, Poljska, Portugalska, San Marino, Švedska in Švica.

Maraaya in Miša MolkFoto: Alesh Maatko
Bosta v Slovenijo prinesla veliki pokal?Foto: Alesh Maatko

Evrovizijsko dogajanje vsako leto spremlja tudi nekdanja članica referenčne evrovizijske skupine, Miša Molk, ki je na družbenem omrežju iskreno spregovorila o letošnjih pesmi. “Največ komentarjev na slovenska predstavnika se nanaša na opazno in izven množice ‘štrlečo’ vokalno interpretacijo, spevno melodijo, sodobno in inovativno produkcijo. Slovenija kljub temu, da sta Maraaya ‘duo’, na odru v prvi vrsti izpostavlja pevko, kar je ob poplavi duetov letošnje Evrovizije gotovo prednost,” v uvodu poudari Molkova in dodaja, da gre pri naši skladbi za širok presek množic. “To je dobro in obetavno za glasovanje žirije, saj se ocenjujejo skladbe od najboljše do najslabše, in skupek ocen da največje število glasov, medtem ko je na televotingu najbolj pomembno imeti čim več privržencev, ki glasujejo ZATE, in ne, da si 2. ali 3. ali najboljši. Tukaj lahko pride do odstopanja med napovedmi in realnim stanjem. Čeprav vedno zmaga skladba z največ po 12 ali 10 glasov, je lahko dober rezultat tudi, če vsaka država poda nekaj glasov,” vse skupaj pojasni Miša, ki še pravi, da sta Marjetkina (Raayeva) skladba in petje všečna.

MaraayaFoto: Alesh Maatko

Marjetkin glas je zanimiv in všečen

Radijski potencial tudi izven Evrovizije, prepoznaven imidž in zapomljivost nastopa, ki ga lahko ‘banalno’ opišeš v preprostih besedah (una, k’ ‘ma slušalke, pa ena, ki kao igra violino). Marjetkin glas je zanimiv in všečen. Pesem je v osnovi radio friendly. Predvsem je pomemben tudi naš siceršnji angažma, kjer je Raay pravi mojster. In seveda naš celosten nastop. Vedeti pa moramo, da lahko veliko dobrega in slabega storijo komentatorji.

Miša Molk

In kdo si po njenem mestu zasluži finale? “Za uvrstitev v finale se mora Maraaya uvrstiti med prvih deset, sedem jih torej odpade. Po moje morajo ven: Poljska, Izrael, Malta, San Marino, Ciper, za ostale si ne upam trditi … saj je okus težko izmerljiv, ne vemo tudi, kako bodo o posameznih skladbah poročali komentatorji, ki imajo precejšen vpliv, in kako bodo točke letele po sosedski naklonjenosti; recimo, koliko točk bo Slovenija namenila Črni Gori; če sploh, in ona nam, … pa Latvija Litvi in obratno; pa Norveška Švedski – zato sem Švedsko kar umestila v finale, čeprav komad ni ne vem kaj; Ciper v drugem polfinalu nima Grčije in zato tudi ne 12 točk; Islandija bo imela morda podporo dveh skandinavskih držav in dveh baltiških, … Morda?! Si bosta Češka in Poljska podelili točke ali ne? Kakorkoli že, za vstop v finale nas to leto ne bi smelo skrbeti.

Miša Molk je bila lansko leto vodja slovenske evrovizijske delegacije.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button