EMA

Maraaya na odličnem drugem mestu; Nemci nas vidijo v samem vrhu

Slabe tri tedne pred drugim pred Evrosongom je dogajanje na stavnicah in različnih ocenjevalnih lestvicah zelo pestro. Seveda nas predvsem zanima, kako kaže našima predstavnikoma, dvojcu Maraaya. In z zadovoljstvom lahko rečemo, da še vedno zelo dobro.

Bo Maraaya na Dunaju Sloveniji pripela najboljšo uvrstitev?Foto: Alesh Maatko

Tedni pred Evrovizijo so tudi čas za oddaje s predstavitvijo tekmovalnih
pesmi. Strokovnjaki in gledalci so na uradni spletni strani nemške
televizije ARD pesem Here For You postavili na visoko 2. mesto. Tudi Lys
Assia, prva zmagovalka pesmi Evrovizije, je podala svoje mnenje in v
svojo dvajseterico najljubših skladb postavila Slovenijo – na 14. mesto.
Tako po mnenju nemških gledalcev kot po mnenju Lys Assie pa najboljša
pesem prihaja z Norveške.

Ko je govora o Sloveniji, nihče ne dvomi, ali se nam bo uspelo uvrstiti v finale. V drugem predizboru, v katerem nastopamo, nas stavnice uvrščajo na visoka mesta. Pojavljamo se na 2.–5. mestu. Plačljive stavnice, ki jim dajemo največjo veljavo, so Maraayi še pred kratkim kazale odlično, uvrščale so jo na četrto, nato pa na šesto mesto.

Zdaj je naša predstavnica sicer zdrsnila na deveto mesto, a še vedno držimo mesto med prvo deseterico. Prehitele so nas Rusija, Norveška in Azerbajdžan. Na vrhu ni sprememb, najvišje še vedno kotira pesem Heroes švedskega izvajalca Månsa Zelmerlöwa, drugi so Il Volo iz Italije, na tretjem mestu pa je Avstralija prehitela Estonijo.

Raay piše novo poglavje ‘slovenske’ Evrovizije.Foto: Alesh Maatko
Marjetka VovkFoto: Alesh Maatko

Evrovizijski oboževalci so mnenja, da je naša pesem najboljša od štirih, ki jih na letošnji Evrosong pošiljajo države iz nekdanje skupne države. Maraayi so na spletni strani wiwiblogs.com podelili kar 59 % vseh glasov, sledi nam Makedonec Daniel Kajmakoski, nato Črnogorec Knez, najmanj točk pa je prejela Bojana Stamenov (Srbija).

Evrovizijski poznavalci pravijo tudi, da nam je zaporedna številka, pod katero se bomo predstavili (nastopili bomo kot 16. oz. predzadnji), zelo naklonjena. Tako pred nami kot za nami se bosta predstavili baladi (iz Cipra in Poljske), zato bi morala energična pesem v slogu indie popa med njima izstopati, s tem pa bi se tudi vtisnila v spomin gledalcem in poslušalcem. Dodajajo tudi, da se je Tinkara Kovač lani ravno tako predstavila predzadnja in se uvrstila v finale. Medtem sta oba videoposnetka pesmi Here For You že presegla milijon ogledov na spletnem portalu YouTube (1.245.801 ogledov). Oboževalci so se že navadili na slušalke, o katerih Raaya in Marjetko še zmeraj z zanimanjem sprašujejo. 

Ali se bodo pozitivne napovedi uresničile, bo torej znano 21. maja 2015, ko bosta Maraaya morala premagati vsaj sedem drugih tekmovalcev. 

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button