MALMÖ 2024

Malta dobila 12 finalistov

Izbor se bo odvil januarja 2024

Po štirih tednih polfinalih izborov je Malta dobila 12 finalistov za predizbor pred tekmovanjem za Pesem Evrovizije 2024. Oktobra in novembra je malteška televizijska postaja TVM gledalcem oddaje XOW štiri tedne predstavljala 36 potencialnih kandidatov za Pesem Evrovizije 2024. Vsak teden je bilo predstavljenih devet pesmi, žirija in malteška javnost pa sta nato glasovali za svoje favorite.

Televizija TVM je v petek, 24. novembra razkrila, kateri ducat glasbenikov je bilo izbranih. V januarskem finalu tekmovanja za pesem Evrovizije na Malti bodo nastopili naslednji izvajalci:

 1. Miriana Conte – Venom
 2. Sarah Bonnici – Loop
 3. Greta Tude – Topic (Bla Bla)
 4. Janvil – Man
 5. Haley Azzopardi – Tell Me That It’s Over
 6. Ryan Hili – Karma
 7. Erba’ – Sirena
 8. Nathan – Ghost
 9. Denise Mercieca – Mara
 10. Matt Blxck – Banana
 11. Gail Attard – Wild Card
 12. Lisa Gauci – Breath

V finalu tekmovalci svoje pesmi ne bodo izvedli v živo. Povabljeni bodo, da decembra 2023 posnamejo svojo pesem v živo, pri čemer bodo imeli na voljo tri posnetke in 60 minut časa za čim boljšo izvedbo. Poleg tega bo vsak od 12 finalistov prejel nepovratna sredstva v višini 5.000 evrov za snemanje videospota, ki bo prav tako predvajan na večer velikega finala.

Po predvajanju nastopa in videospota vsakega od nastopajočih v živo bodo združili glasove žirije in javnosti. Skupen seštevek bo prinesel novega zmagovalca.

Zmagovalec malteškega tekmovanja za Pesem Evrovizije 2024 bo sledil zmagovalcem iz leta 2023, skupini The Busker, ki je sicer končala na 15. mesto v prvem predizboru.

Malta: The Busker – Dance (Our Own Party)
Malta: The Busker – Dance (Our Own Party) Foto: Sarah Louise Bennett / EBU
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button