INTERVJUJI

Maja Keuc poskrbela za izpad elektrike v Postojnski jami

Naša evrovizijska predstavnica iz leta 2011, Maja Keuc – Amaya, ki bo v prazničnem času z glasom in glamurozno podobo pričarala nepozabno Božično pravljico v Postojnski jami, ima zanimivo zgodovino. Sploh v povezavi s to kraško lepotico, kjer bo letos sama zablestela kot lepotica!

Kakšni so vaši najlepši spomini na božič?

Uf, v Postojnski jami sem se prvič poljubila z mojim fantom s Švedske in potem je zmanjkalo elektrike! (op. p. Maja trdi, da je elektrike zmanjkalo za 30 min. V Postojnski jami tega dogodka ne beležijo, tako da je zelo mogoče, da se je v tem trenutku zgolj Maji čas ustavil.) … Sicer sem si pa že od nekdaj tam želela nastopati, ker je ambient preprosto prekrasen. Tudi akutika je nadvse neverjetna! Žive jaslice v jami pa so nekaj najlepšega in spektakularnega, kar sem pri nas v Sloveniji do sedaj videla, tako, da sem zelo počaščena, da bom del tega.

Kakšen izziv vam predstavlja petje v jamskih razmerah?
Je malce izziv, ker moraš več časa peti na ne ravno sobnih temperaturah, kar je za glasilke precej naporno. Upam, da me bo zdravje držalo. Že sedaj vsak dan jemljem dodatne vitamine in skušam čim bolje skrbeti zase. Verjamem pa, da bo vse v najlepšem redu.

Kot majhna deklica ste skušali ujeti Dedka Mraza, pa vam nikoli ni uspelo. Ali ste na nastop jami pristali zato, ker pričakujete, da boste ujeli vsaj Božička?
Haha, to je pa res! Mogoče mi ga pa letos končno le uspe! (smeh) Takšnega za vedno!

Zapeli boste kultno skladbo Hallellujah, ki jo vsi dobro poznamo v izvedbi Leonarda Cohena. Katera izvedba pa je vam najljubša?
Najljubša mi je izvedla Alexandre Burke katere glasbeno podlago smo si tudi izposodili. Seveda jo bom naredila po svoje in mislim, da te skladbe res do konca življenja ne bom pozabila. (smeh)

Božična pravljica v Postojnski jami 2021
Božična pravljica v Postojnski jami 2021
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button