EMA

København 2014: Kakšni so odzivi po prvi vaji naše Tinkare Kovač?

Nestrpnega večmesečnega čakanja je konec, saj se je nekaj minut po 17. uri končala prva, težko pričakovana slovenska vaja. Naša predstavnica Tinkara Kovač je s svojo ekipo v zaodrje, tako kot ostali tekmovalci, prispela že nekoliko prej, točno po scenariju, ob 16.40 uri pa se je začelo zares ….

Pravljična modra obleka

Slovenska delegacija se je odločila, da bo Tinkara Kovač svojo evrovizijsko opravo, modro obleko Svetlane Vižintin, pokazala že na prvi vaji!

Kot se za pravo profesionalko spodobi, je bila pred nastopom popolnoma sproščena in polna energije. Skupaj z Niko Zorjan, Manco Špik, Leo Sirk ter Raayjem, ki je obenem tudi avtor skladbe, je v zaodrju ogrevala glasilke. Tinkara Kovač je po ogrevanju glasilk v zaodrju končno imela priložnost stopiti na oder in pokazati kakšen nastop so pripravili skupaj z njeno ekipo.

Naša Tinkara Kovač na velikem evrovizijskem odru.Foto: Sander Hesterman EBU

Tinkara Kovač je na prvi vaji, ki je potekala trideset minut, zapela kar petkrat. Kot smo lahko videli v dvorani, je evrovizijski nastop preizkusila tako z naglavnim mikrofonom kot tudi s stoječim. Kot smo videli na koncu, so se odločili za stoječi mikrofon.

Letošnji slovenski nastop bo bolj ali manj minimalističen. Na začetku same skladbe Tinkara Kovač igra na flavto, vse kamere in luči so usmerjene vanjo. Ni veliko koreografije, vse kar šteje je le, kar so naši poudarjali od vsega začetkam, Tinkarin vokal. Spremljevalne vokalistke stojijo na Tinkarini desni strani. Oder je večinoma odet v modro barvo, na koncu pa vidimo tudi nekaj odtenkov rumene. Kamera, ki se pri nekaterih kadrih vrti v krogu, kar na televizijskih zaslonih delujejo prav odlično, se osredotoča predvsem na glavno pevko. 

Tinkara je na prvi vaji zapela kar petkrat.Foto: Sander Hesterman EBU

Nekateri navdušeni, drugi razočarani.

Kakorkoli že, mnenja so deljena in prepričani smo, da bo Tinkara Kovač v drugem predizboru, v četrtek, 8. maja
dala vse od sebe in nam prikazala več kot odličen nastop. To je šele
prva vaja, časa je še več kot dovolj.

Mnenja o naši prvi vaji, tako kot tudi o vaji marsikatere druge države, pa so deljena. Nekateri so navdušeni, spet drugi malce razočarani. Po poročanju nekaterih tujih medijev naj bi bila Tinkara med samo vajo videti precej napeta in nezadovoljna, prepričani so, da izkušena pevka zmore tudi več.  Prav zaradi tega smo samo za vas pobrskali po nekaterih portalih tujih medijev. Spodaj si lahko preberete kaj pravzaprav menijo tuji mediji in oboževalci o prvi vaje naše predstavnice, Tinkare Kovač. Nekateri uporabniki so na družbenem omrežju Twitter zapisali: 

Tole vse skupaj deluje precej nedokončano. Precej dolgočasna prva vaja, še bolj kot smo morda pričakovali.

Slovenija ima dober vrteči se učinek, in precej minimalističen ampak prepričljiv nastop. Nič kaj šokantnega, ampak menim, da bi moralo zadostovati.

Vaje v evrovizijski dvorani so namenjene vajam in ne odražajo končnega rezultata. Enako je v športu, saj želi vsak z vajami izboljšati svojo kondicijo, se odlično pripraviti ter se ne nazadnje seznaniti z vsemi dejavniki ob tem. Enako je bilo z našimi, tako da so vse skrbi odveč, saj so vsi naši glasbeniki profesionalci!


Alesh Maatko

Na strani escdaily.com so zapisali, da je bila Tinkara vokalno solidna, vendar na nekaterih mestih se je preveč mučila in malce zgrešila tone. Nasplošno pa so zadovoljni z vajo. Novinarji strani escxtra.com pa so zapisali: “Slovenija ima odličen vrteči se učinek, kar deluje zelo hipnotično. Vokalno Tinkara ni najboljša, brez težav lahko slišimo kadar zgreši kak ton. Tole vse skupaj potrebuje še nekaj izboljšav.

Po prvi vaji je sledila še novinarska konferenca. Kaj je medijem in oboževalcem povedala naša Tinkara Kovač, preberite tukaj.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button