EVROVIZIJA

Conchita Wurst: Vsaka pesem lahko zmaga, zmagovalca še ni!

Današnji dan je poseben tako za slovenske oboževalce, kot tudi za naše sosede Avstrijce. Njihova predstavnica Conchita Wurst je zgodaj zjutraj zavzela oder in pokazala iz kakšnega testa je. Na svoji prvi vaji je dobesedno zablestela, prav tako pa je bila oblegana na njena novinarski konferenca.

Zanimanje za Conchito Wurst je izjemno!Foto: Alesh Maatko
Conchita WurstFoto: Alesh Maatko

Conchita Wurst, predstavnica Avstrije nedvomno izstopa v letošnji evrovizijski konkurenci. Kontroverzna pevka, ki letos nikakor ne bo ostala neopažena, je že zgodaj zjutraj vsa samozavestna in polna energije zavzela velikanski oder in vsem prisotnim, tako v dvorani, kot tudi v novinarskem središču zavzela dih. Dvorana je odmevala po dramatični baladi Rise Like A Phoenix. Pevka, ki je svojo prepoznavnost pridobila leta 2011 je znana po svojih odličnih vokalnih sposobnostih. Na današnjo vajo je prišla v dolgi črni obleki, medijem pa je hkrati zaupala, da njena prava obleka še zdaleč ne zgleda tako. Avstrijska delegacija je dvorano zapustila nadvse ponosno, saj je Conchita dala vse od sebe in kljub temu, da je na odru sama uprizorila odlično vajo. Na začetku samega nastopa je oder odet v temne odtenke, s stopnjevanjem dramatičnosti pa se na LED zaslonih prikaže ognjeno krilo, ki se nedvomno odlično sovpada z besedilom pesmi.

Veselo pa je bilo tudi na predstavitvi za medije, kjer je Wurstova dobesedna očarala in ob koncu opomnila, da zmagovalca še ni in da lahko zmaga prav vsaka letošnja pesem.

Conchita Wurst v sproščenem klepetu …Foto: Alesh Maatko
Conchita Wurst bo nastopila v II. predizboru.Foto: Alesh Maatko
Njen zaščitni znak je brada in drugačnost …Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X