ZABAVNO & DRUŽABNO

Katja Mihelčič – Kami pravi, da je pomembno ostati zvest sebi

Po dobrih treh letih glasbenega premora se Katja Mihelčič, ki ustvarja pod umetniškim imenom Kami, predstavlja z novo pesmijo Plan, za katero je ustvarila tudi videozgodbo.

Katja Mihelčič - Kami
Katja Mihelčič – Kami Foto: Osebni album

Uživa v nastajanju glasbe

“Zadnja leta svoj čas intenzivno posvečam delu z ljudmi in sicer s pomočjo intuitivnih svetovanj, terapij in tečajev, pomagam ljudem na njihovi življenjski poti. Temu delu sem resnično predana in v njem neskončno uživam. Ne glede na vse, pa mi je v tem času manjkalo glasbeno ustvarjanje. Že od otroštva dalje je glasba ena od mojih večjih strasti. Predvsem uživam v procesu nastajanja glasbe. Sam postopek kreiranja glasbe me res navdušuje in navdihuje. Skozi leta glasbenega delovanja sem se naučila, da je pomembno ostati zvest sebi. Ljudje bodo imeli vedno neke predstave o tebi oz. pričakovanja, o tem kako bi moral delovati. Ne glede na to, kakšna bo tvoja kreacija, boš v ljudeh sprožal dobre oz. slabe odzive in občutke. Nekomu boš všeč, nekomu pač ne boš. In to je popolnoma v redu,” je v uvodu dejala mlada pevka, ki je ob tem še dodala …

“Namen katere koli kreacije (ne samo glasbene) je, da se človek svobodno izrazi, na svojstven način, brez da bi bil obremenjen s pričakovanji okolja in družbe – kar je v teh časih, seveda zelo težko. Ustvarjati, brez potrebe po ustrezanju komurkoli oz. čemerkoli, zna biti kar izziv. Biti pomirjen s seboj in s svojo kreacijo, pa še večji izziv.”

Katja Mihelčič - Kami
Za novo pesem je Kami posnela tudi videozgodbo. Foto: Osebni album

Živahni rtimi, pomenljivo besedilo

Kami je tokrat znova ustvarila pesem v živahnih ritmih s pomenljivim besedilom. “Pesem govori o tem, da bi morali popolnoma vsak trenutek v dnevu izkoristiti za to, da delujemo v skladu s svojim planom. Ne glede na vse prepreke in izzive, ki se pojavljajo na naši poti, bi morali ostati osredotočeni na svoj cilj. Običajno smo navajeni, da zunaj sebe iščemo ’tisto nekaj’, kar nam bi pomagalo pri uresničitvi našega cilja, pozabljamo pa na to, da se ’tisto nekaj’ nahaja v nas,” je o sporočilu svoje nove pesmi povedala Kami.

Videospot za novo pesem Plan je bil posnet v Domžalskem hotelu Ambient. Želela je, da je videospot čimbolj preprost in lahkoten, sama pa je hotela biti kar se da pristna, brez nekih pretirano narejenih scen. Zdi se ji pomembno, da je v samem središču pozornosti njene tokratne glasbene kreacije, prej omenjeno sporočilo. Delček njene ustvarjalnosti pa je izrazila tudi skozi oblačila in nakit – sama je namrečj dodelala določene kose oblačil in še nakit.

Katja Mihelčič - Kami
Katja Mihelčič stavi na novo skladbo Plan. Foto: Katja Mihelčič
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button