EVROVIZIJA

Kateri scenarij bo obveljal?

1. septembra 2020 se uradno začenja nova evrovizijska sezona, ki pa ima zaradi epidemije koronavirusa več vprašanj kot odgovorov. In ravno zarad tega se je zveza EBU skupaj z nizozemsko televizijo odločila, da za prihodnjo leto – mimogrede, Evrovizija bo 18., 20. in 22. maja 2021 v Rotterdamu – delajo izključno na dveh scenarijih!

Rotterdam bo v vsakem primeru gostil ESC.Foto: Pixabay

Prvi scenarij predvideva, da epidemije ne bo več in bo v tem primeru potekalo vse skupaj tako, kot smo bili navajeni do ESC 2019. Ta scenarij ima še najmanj vprašanj, saj združuje nacionalne televizije že 65 let. Po drugem scenariju epidemija še traja, glasbeno tekmovanje pa se izvede pod določenimi pogoji. Ta scenarij je zaenkrat precej bolj verjeten in mnogo bolj neprijeten, saj prinaša kup omejitev, sploh če bi se situacija spreminjala iz tedna v teden.

Predvideno scenografijo za ESC 2020 bodo v letu 2021 prilagodili razmeram.Foto: NPO/AVROTROS/NOS
Slovenijo bo zastopala Ana Soklič.Foto: Albin Bezjak

Kot je za švicarsko radiotelevizijo RTS dejala Nadja Burkhardt, evrovizijska nadzornica, evrovizijski izbor 18., 20. in 22. maja 2021 v Rotterdamu vsekakor bo! Scenarij, kot se je zgodil letos maja 2020, ko je bila tu nadomestna oddaja, se ne sme ponoviti, zato so se na zvezi EBU že prilagodili razmeram, vsi skupaj pa si želijo, glede na to da je vse okrog epidemije nepredvidljivo, da bi lahko v zadnji minuti spremenili scenarij, brez da bi ta sprememba povzročila večje težave. Predvsem drugi scenarij bi znal vseeno povzročiti kar nekaj težav, saj se določene države čez noč znajdejo na rdečih seznamih, to pa pomeni kup prepovedi in še več omejitev. “Trenutno spremljamo vse, kar se dogaja v svetu. Vsi vemo, da danes lahko nekam potujemo, jutri ne več. Ravno zaradi tega moramo tudi mi spreminjati
načrte. In temu tempu se bomo skušali do maja 2021 čim bolj prilagoditi,” je dejala Nadja Burkhardt, ki je ob tem še dodala, da jih trenutno najbolj zanima, ali jim bo v takem primeru uspelo hitro preklopiti iz enega v drugi scenarij. “Ravno to nas najbolj skrbi,” je še dodala. In če smo iskreni, je tudi tukaj največ vprašanj, saj se naprimer potovanja, letalske vozovnice in nastanitve za več kot 40 sodelujočih držav planirajo oziroma rezervirajo precej prej, odpovedi tega pa si nihče ne želi, sploh pa ne največje delegacije, kjer potujejo res velike ekipe.

Prihodnje leto bodo maja vse oči uprte v Rotterdam.Foto: Pixabay
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button