LIVERPOOL 2023

Kaj se dogaja z Let 3? Provokatorji v smokingih!

Presegli vsa pričakovanja

Le teden dni po spektakularni zmagi skupine Let 3 in skladbe Mama ŠČ! na hrvaški Dori so novopečeni hrvaški evrovizijski predstavniki nastopili na osmem tradicionalnem festivalu AntiValentinovo v Zagrebu. Tu so Rečani prvič v živo zaigrali zmagovalno pesem, ki je v regiji in tudi širše povzročila pravo ŠČ evforijo. To je bil seveda tudi razlog, da je občinstvo v polni in razprodani dvorani Dom Sportova nestrpno pričakovalo glavne zvezde večera. In kakšen nastop so doživeli! Let 3 so, če sodimo po reakcijah številnih medijev in tudi občinstva, presegli vsa pričakovanja ter priredili res spektakularen koncertni nastop.

Letovci so se na presenečenje mnogih oboževalcev na odru pojavili oblečeni v smokinge, triumfalni nastop pa so pričeli s skladbo U rupi od smole, hit se sicer nahaja na njihovem debitanskem albumu Two dogz fuckin. Prvi del koncerta je bil odigran v za njih značilnem energičnem slogu. V prvem nizu so namreč odigrali večino največjih hitov iz njihove tridesetletne kariere. Odlična ritem sekcija, ki jo sestavljata Damir Martinović Mrle na basu ter Ivan Bojčič Bin na bobnih, Zoran Prodanović Prlja v vlogi frontmana ter dodatna, štiričlanska zasedba na brass sekciji, si med igranjem največjih hitov ni vzela niti sekunde predaha.

Let 3
Glasbeniki so predstavili največje svoje uspešnice. Foto: Samir Čerić Kovačević

Dobro razpoloženje

Hiti Vjeran pas, 999, Profesor Jakov, Omađijaj me, Riječke pičke in Izgubljeni so konstantno z vsakim odigranim komadom, dvigovali tempo dogajanja. Zelo dobro razpoloženo občinstvo je s skupinskim petjem ter ovacijami glasno nagrajevala vsako odigrano pesem. Med glasbenim ‘intermezzom’ so se Letovci preoblekli v zmagovalne uniforme, pridružil se jim je tudi Žanil Tataj Žak z raketama in pirotehniko, Letovci pa so občinstvu na festivalu AntiValentinovo predstavili prvo in 100 % verzijo skladbe, s katero bodo nastopili v Liverpoolu.

“ŠČ! je energetska frekvenca, ki je napolnjena z energijo ljubezni, sprožamo pa jo sami! Ko izgovoriš besedo ŠČ! se istočasno napajaš z ljubezensko municijo in temu sledi nekakšna katarza, mi se čistimo, katarzični smo, polni ljubezni. Ljubezen, ljubezen nas poganja, ljudje moji! Dišite po rožicah in ljubite se, vse okrog polno ljubezni!” je po uspešnem koncertu izjavil Damir Martinović Mrle.

Po Mami Šč! so nadaljevali s preverjenimi uspešnicami, Tazi Tazi, pa Dijete u vremenu, znova z vokalno podporo edinstvenega Žanila Tataja, ter z dodatnim, zelo čustvenim posvetilom protagonista Prlje, ki je bil zelo dobro razpoložen in navdahnjen ter je postregel z odlično vokalno izvedbo. Sledile so Drama, Izađi mala, Kurcem u čelo … po izvedbi slednje je po dvorani poletelo na tisoče zlatih trakov, ki so še dodatno popestrili ognjeno atmosfero med občinstvom, Prlja pa je tekom koncerta izjavil, da so ponosni, da imajo takšno občinstvo.

Let 3
Navdušenje je bilo izjemno. Foto: Samir Čerić Kovačević

Prlja: “Ljudje, najlepša hvala, hvala za vašo podporo! Bodite še naprej z nami!”

Tradicionalno skandiranje

Koncert se je zaključil z zdaj že tradicionalnim skandiranjem za še en dodatni bis. Sledili so dodatki Riječke pi*ke … Let 3 so se vrnili na oder ter izvedli Ženu varam, Drogu, rock balado Nafta … Poslednja skladba je bila seveda Sam u vodi. Glasbeno jo je podprl pihalni kvartet ter Žanil, ki se je z vreščečim vokalom pridružil Prlji pri petju pesmi, potem pa se je skupaj z občinstvom odpravil v temno zagrebško noč.

Let 3
Publika je uživala kot že dolgo ne. Foto: Samir Čerić Kovačević

Pred triumfalnim nastopom skupine Let 3 so oder ogrevali Chasing Nord, Porto Morto in pa Mašinko, že najavljeni nastop Marčela pa je bil zaradi bolezni v zadnjem hipu odpovedan.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
Twitter
Back to top button