EVROVIZIJA

Kaj prinaša biografija nekdanjega evrovizijca, Vlada Kalemberja?

Skladba To sam ja

Vlado Kalember, eden največjih šarmerjev in lastnik najbolj poznanega hrapavega vokala s svojo skupino Srebrna krila predstavlja resnično posebno pesem. To ni samo pesem, to je biografija. Vlado ni imel časa oziroma se mu nikoli ni dalo pisati biografije, zato se je sedaj odločil, da jo napiše na svoj način – v pesmi z naslovom To sam ja.

Glasbo za pesem To sam ja je napisal Vlado Kalember, besedilo nedavno preminuli Željko Pavičić, za aranžma in produkcijo pa je poskrbel Hrvoje Grčević – Grga. Ovitek singla in konec videospota krasi fotografija enoletnega Vlada Kalemberja, enega najuspešnejših glasbenikov na področju bivše države, ki je s svojo skupino Srebrna krila več milijonov nosilcev zvoka.

»Pesem sem napisal pred petimi leti in jo sedaj dokončal, to pomeni, da je zdaj pravi trenutek za objavo. Ta pesem je moja verzija My Way. To sem jaz, to je moja pot, moje življenje, ki sem ga povzel v eni pesmi. Za mnoge bo to samo ljubezenska pesem, a za mene osebno je to veliko več – to je pesem o meni. Besedilo in tvoja ljubav me podigne (tvoja ljubezen me dvigne) se nanaša na mojega sina Dariana, namenjeno je njemu« je povedal Vlado Kalember, ki je daljnega leta 1984 za Jugoslavijo na evrovizijskem odru prepeval tisto legendarno pesem Ciao Amore, s katero je na koncu zasedel 18. mesto.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button