ZABAVNO & DRUŽABNO

Kaj nastane, ko se povežeta srbska evrovizijka Konstrakta in Magnifico?

Pesem Put združila glasbenika

Pesem Put je zaključni song novega celovečernega filma Varuhi formule, o katerem smo na naši strani Evrovizija.com že poročali. Skladba, s katero Magnifico napoveduje turnejo Jesenska romanca, je zaživela v videospotu in kot samostojni singel.

Glasba za odmeven film

Kako zelo pomembna je glasba v filmu, z vsako novo stvaritvijo dokazuje srbski režiser Dragan Bjelogrlić, ki ničesar ne prepusti naključju. V filmu Varuhi formule tokrat v zaključnih kadrih zazveni skladba Put, kjer sta se kreativno povezala Konstrakta in Magnifico. Specifika skladbe je v njenem nastanku, saj sta jo glasbenika ustvarila naknadno, ko je bila že montaža filma skoraj pri koncu in sta jo tako rekoč ustvarjala po režiserjevem slikovnem navdihu.

Konstrakta
Konstrakta na evrovizijskem odru. Foto: Nathan Reinds

Prijetna izkušnja

Da lahko pesem zadiha tudi kot samostojni singel, sta se morala glasbenika še enkrat srečati tudi v živo, in sicer v studio Dom svobode, v Tivoliju. »V resnici ne vem, če sem kdaj z nekom sodeloval na tak način, da sta bili združeni dve avtorski produkciji na en mah, v studiu, kjer se skupaj odločamo, na kakšen način bomo naredili skladbo do konca. V našem slučaju je bilo to zelo prijetno,« je povedal Magnifico.

Film Varuhi formule bo slovensko premiero doživel 8. novembra na ljubljanskem festivalu LIFFE.

Konstrakta in Magnifico
Konstrakta in Magnifico Foto: Urša Premik
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button