MALMÖ 2024

Avstralija: Naš namen je, da ostanemo na tekmovanju

Lani je bila Avstralija na ESC deveta

Medtem, ko čakamo, da gostitelji Pesmi Evrovizije 2024 sporočijo uradno število sodelujočih držav, prihaja iz Avstralije negotova zgodba. televizija SBS je sporočilo, da bo sicer predvajala evrovizijsko tekmovanje 2024, kar se tiče pa sodelovanja pa je še odprto.

Radi bi ostali

Tiskovni predstavnik SBS je za TV Tonight povedal, da je Evrovizija dragocen del družine SBS. “Naš namen je, da Avstralija ostane na tekmovanju. Trenutno se o tem pogovarjamo. Podrobnosti bomo potrdili takoj, ko bomo lahko.”

Potekla petletna pogodba

Spomnimo. Avstralija je bila na evrovizijsko tekmovanje sprva povabljena k sodelovanju leta 2015, in sicer da bi to bil enkratni nastop ob praznovanju 60. obletnice tekmovanja. Ko je država na svojem prvem tekmovanju zasedla odlično 5. mesto, se je EBU strinjala, da jo bo povabila tudi v naslednjih letih. SBS je takrat sklenila petletno pogodbo, ki ji je omogočala, da bo na Evroviziji tekmovala med letoma 2019 in 2023. In zakaj pogodba? Ker Avstralija ni na ozemlju zveze EBU, mora SBS pridobiti dovoljenje EBU, da lahko še naprej sodeluje na Evroviziji. Seveda pa je del pogodbe tudi participacija, ki pa za določene države ni majhna …

Leta 2015 je Guy Sebastian s skladbo Tonight Again zasedel 5. mesto, leto dni kasneje pa je Dami Im s Sound of Silence osvojila 2. mesto. To sta tudi najboljši uvrstitvi Avstralije na ESC.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Izvor
TV Tonight
Twitter
Back to top button