MISIJA LIVERPOOL 2023

Joker Out v Helsinkih: Nastal je popoln kaos!

Evropska turneja See You Soon

Skupina Joker Out je začela veliko evropsko turnejo See You Soon, in sicer z dvema razprodanima koncertoma v Helsinkih. Finska publika je bila deležna še posebnega presenečenja – premierno izvedbo dveh povsem novih skladb, ki sta med oboževalci povzročili pravo nevihtno vzdušje! Učinek je bil še močnejši, saj sta bili pesmi v srbskem jeziku in večina občinstva ni razumela niti ene same besede.

Joker Out - Helsinki
Navdušena publika … Foto: Vita Orehek

Šta bih ja in Bluza

In za kateri dve pesmi se gre? “V Helsinkih smo premierno odigrali dve še neobjavljeni pesmi – Šta bih ja in Bluza. Ni treba posebej poudarjati, da Finci ne razumejo srbskega jezika, vendar je bil odziv tak, kot da bi igrali naše absolutno najbolj priljubljene pesmi. Samo gledali smo se in smejali drug drugemu. Ko smo se vrnili v hotel, smo videli, da je bil odziv na internetu enak tistemu, ki smo ga doživeli na koncertu. Celo skupina naših oboževalcev na JokerOut Subs se je aktivirala in s pomočjo videoposnetka prevedla obe pesmi v angleščino. Komentatorji na družbenih omrežjih nas prosijo, naj objavimo pesmi, vendar bodo morali še malo počakati, saj jih bomo posneli po turneji,” je navdušeno povedal bend.

Joker Out - Helsinki
Joker Out v Helsinkih. Foto: Vita Orehek

Del novega albuma

Sredi februarja so Joker Out predstavili svoj novi singel Everybody’s Waiting, naslednik songa Sunny Side Of London. Skladbi Šta bih ja in Bluza (zaenkrat še z delovnim naslovom), bosta del prihajajočega albuma skupine.

Helsinki

Jokerji so za začetek turneje dvakrat razprodali House Of Culture v Helsinkih, kar pomeni, da jih je poslušalo več kot 3000 oboževalcev. Pred njimi je dolga turneja, ki se nadaljuje v Talinu, nato pa še sledijo Riga, Vilna, Krakov, Berlin, Leipzig, Malmö in mnoga druga mesta. Turneja See You Soon bo zajela 13 držav in vključuje 22 koncertov v nekaterih legendarnih svetovnih koncertnih dvoranah, med drugim O2 Shepherd’s Bush Empire.

Joker Out - Helsinki
Joker Out v Helsinkih. Foto: Vita Orehek

Lokalno občinstvo bo lahko Joker Out slišalo na festivalih Sea Star in EXIT, kjer bodo prvič zazvenele nekatere pesmi skupine. In sicer od 23. do 26. maja v laguni Stella Maris v Umagu ter od 10. do 14. julija na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu, kjer bo legendarni festival EXIT!

Joker Out - Helsinki
Navdušena publika v Helsinkih. Foto: Vita Orehek
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button