ZABAVNO & DRUŽABNO

Je tudi vam znano ‘jst bi kužija’? Zasedba Pliš prepeva ravno o tem

Pliš se od samih začetkov uspešna izogiba strogim žanrskim zakonitostim. Brez naglice se sprehaja med lahkotnim jazzom, simpatično pop senzibilnostjo, spevno plesnostjo ter intimnimi baladami. V razgiban opus pa seveda spada tudi unikaten pristop do priredb svetovnih uspešnic, zaradi katerih se je zgodba zasedbe začela kot Youtube senzacija.

Pliš: Aleksandra Ilijevski, Marko Gregorič, Tomaž Gajšt in MuratFoto: Promo foto

Z najnovejšim singlom o kužiju zasedba sicer ohranja duhovito in neobremenjeno formo, hkrati pa je single popolnoma drugačen od komadov, ki jih od Pliš poznate od prej. Avtor glasbe in besedila Marko Gregorčič o novem singlu pove: “Kužija je posnet po resničnih dogodkih. Kužija sva si s sinom zaželela oba, in zdaj ga tudi imamo, že drugega. Kaj pa vi? Koliko kužijev imate? Mi podpiramo idejo, da bi naši potomci še naprej srečno živeli s kužiji. Sam je pa res, da kakajo …. Skratka, če imate kvadraturo doma, jo obvezno napolnite s srečnimi kužiji. Kužiji vas bodo imeli radi tudi ko vas nihče drug ne bo.”

Bi tudi vi kužija?Foto: Promo foto

Singel Kužija je bil pod producentskim vodstvom Roka Lopatiča posnet v studiu Štala Recordings, za igriv videospot pa je poskrbela Aleksandra Ilijevski.

Temelje benda Pliš sestavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski in Marko Gregorič na kitari in kontrabasu. Zadnjih 6 let sta polnopravna člana tudi Murat kot beatboxer in Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah. Leta 2012 sta Pliš, takrat še kot duo, posnela prvi singel z naslovom Metulji, ki je bil tudi najbolj predvajana skladba v tistem letu, leta 2015 pa je kvartet posnel odlično sprejet prvenec z naslovom Plošča za dve osebi.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button