EVROVIZIJA

Israel calling 2016: ManuElla na odmevni promociji v Izraelu

Predevrovizijsko srečanje v Izraelu

Izrael, ki na Pesmi Evrovizije sodeluje od leta 1973, je v Tel Avivu prvič gostil predstavnike 19 sodelujočih držav, ki jih bomo videli na letošnjem evrovizijskem tekmovanju v Stockholmu. Tridnevnega srečanja se je udeležila tudi naša predstavnica ManuElla.

Sanja Vučić in ManuElla
Srbska pevka Sanja Vučić in naša ManuElla. Foto: Alesh Maatko

Da sta promocija in gostoljubje še kako pomembna, se v Izraelu močno zavedajo. Zato so se letos odločili, da polovico letošnjih predstavnikov povabijo na nepozabno druženje v Tel Aviv. In kot kaže, jim je to tudi uspelo; predstavniki različnih držav smo lahko spoznali lepote tega zgodovinskega mesta, poleg tega pa smo imeli predvsem mediji priložnost, da spoznamo sodelujoče glasbenike na Pesmi Evrovizije, ne nazadnje tudi državo gostiteljico, ki se je tokrat resnično izkazala.

ManuElla
Nekaj kilometrov pred Jeruzalemom je zrasel evrovizijski gozd. Foto: Alesh Maatko

Brez slabe vesti lahko rečemo, da je bila to Evrovizija v malem, saj so za vse pripravili tako sprehod po rdeči preprogi kot tudi veliki koncert, na katerem smo lahko med drugimi videli dve veliki imeni Izraela – Izharja Cohena, ki je zapel zmagovalno skladbo Evrovizije 1978 A-Ba Ni-Bi, ter Svika Picka, soavtorja zmagovalne pesmi Diva iz leta 1998, ki je pesem na veliko presenečenje tudi zapel. A v središču pozornosti so bili predstavniki sodelujočih držav, ki so v prepolnem Theatre Clubu (Ha’teatron) zapeli svoje evrovizijske pesmi. Med njimi je bila tudi naša ManuElla, ki je s svojo pesmijo Blue and red več kot navdušila.

Evrovizijka ManuElla in urednik Evrovizija.com Alesh Maatko. Foto: Maruša Kobal

Tokratno predevrovizijsko druženje – šlo je za največji evrovizijski projekt po letu 1999, ko je Izrael gostil Pesem Evrovizije – je v Tel Avivu potekalo pod pokroviteljstvom izraelskega ministrstva za turizem in ministrstva za zunanje zadeve, ne nazadnje pa tudi ob pomoči mesta Tel Aviv in organizacije Ir Olam.

Israel calling
Sodelujoči predstavniki pred mestno hišo v Tel Avivu. Foto: Alesh Maatko

Srečanja pa so se udeležili: Eneda Tarifa (Albanija), ZOË (Avstrija), Samra (Azerbajdžan), Ivan (Belorusija), Poli Genova (Bolgarija), Jüri Pootsmann (Estonija), Sandhja (Finska), Amir (Francija), Freddie (Madžarska), Hovi Star (Izrael), Justs (Latvija), Donny Montell (Litva), Lidia Isac (Moldavija), Michał Szpak (Poljska), Ovidiu Anton (Romunija), Sergey Lazarev (Rusija), Rykka (Švica), Joe in Jake (Velika Britanija) ter ManuElla (Slovenija).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button