EVROVIZIJA

Islandija končno predstavila svoj evrovizijski adut, pesem 10 Years

Pa jo imamo – islandsko evrovizijsko pesem 2021, ki jo je televizija RÚV predstavila v posebni dokumentarni oddaji o skupini Daði og Gagnamagnið, na katero Islandija v drugem predizboru, 20. maja, polaga vse svoje upe. Kako da ne, saj je zasedba lansko leto veljala za veliko favorite, prav tako pa ji dobro kaže tudi za letođnjo ESC edicijo!

Zasedba Daði og GagnamagniðFoto: Birta Rán

Daði je ob predstavitvi dejal, da se je v skladbi 10 Years osredotočil na desetletni odnos s svojo ženo. “Ko sem ustvarjal skladbo, sem v mislih tudi videzgodbo, ne nazadnje pa sem vizualiziral nastop na evrovizijskem odru, tako da lahko rečem, da je ta pesem narejeno za Rotterdam,” je strnil Daði, ki je ob tem dodal, da je to tretja in zadnja pesem Gagnamagnið, vsaj tako je prepričan.

“V tem času nam je uspelo predstaviti svoj prepoznaven stil in slog nastopanja, tako da so tudi vse tri skladbe narejene tako, da ustrezajo temu. Hvala vsem za vso podporo. Dobesedno mi je spremenila življenje,” je za zaključek dodal Daði, ki se zaenkrat ne ozira na evrovizijske stavnice, kjer so takoj po objavi pesmi zdrsnili iz prvega mesta.

Islandija se bo predstavila v drugem predizboru, 20. maja.Foto: Thule Photo
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X