EVROVIZIJA

Hrvaška ponosno predstavila Doro; RTV bi se lahko kaj naučila od tega

Hrvaška radiotelevizija HRT je pripravila prav posebno novinarsko koneferenco, na kateri so predstavili največji projekt – Doro (hrvaški izbor za Pesem Evrovizije), ki bo tudi tokrat potekala v Opatiji, v okviru Glasbeni dnevi HRT. Vse skupaj se bo začelo 28. februarja, novega evrovizijskega predstavnika pa bodo južni sosedje izbrali dan kasneje.

Skulptura Dora za zmagovalca 2020.Foto: Dario Njavro za HRT

Vodstvo hrvaške radiotelevizije je skupaj z gostitelji, mestom Opatija, predstavilo potek glasbenih dnevov HRT, ki bodo potekali v Opatiji leta 2020 in še leta 2021, kar pomeni, da se je Hrvaška odločila za sodelovanje na ESC tako prihodnje leto kot leta 2021. Ob tej priložnosti je generalni direktor HRT Kazimir Bačić sporočil, da so bili izjemo veseli ob letošnjem tridnevnem spektaklu, kjer je na koncu slavil Roko Blažević, prihodnje leto pa bo vse skupaj potekalo 28. in 29. februarja 2020.

Hrvaška televizija HRT je predstavila projekt Dora 2020.Foto: Dario Njavro za HRT

Na Dori 2020 bomo slišali 16 pesmi

Razpis za Doro 2020 se bo zaključil v nedeljo, 15. decembra. Kot je dejal generalni direktor, bo strokovna komisija nato izbrala 16 skladb oziroma izvajalcev, ki se bodo borili za novo hrvaško evrovizijsko vozovnico. Vsi skupaj upajo na dobro pesem in na še boljšo uvrstitev, kot so jo dosegli v Tel Avivu, kjer se niso uvrstili v finale.

Prvi večer bo v dvorani Gervais koncert Jazz orkestra Hrvaške radiotelevizije, naslednji večer pa bo v športni dvorani Marino Cvetković potekalo tekmovanje Dora 2020. “Verjamem, da bomo letos prejeli številne kakovostne skladbe. Upamo, da bomo imeli dobrega tekmeca, ki nas bo zastopal na naslednjem tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu na Nizozemskem,” je  dejal Kazimir Bačić in še dodal, da se vse skupaj vrača na kraj dogajanja, kjer se je leta 1958 začel opatijski festival.  Zadovoljstvo nad sodelovanjem je pokazal tudi župan Opatije, Ivo Dujmić, saj je vesel, da se je Dora vrnila tja, kjer se je začela.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button