EMA

Glasbeniki besni na RTV Slovenija, češ, kaj tako dolgo mučkajo z Emo

Čeprav bi morala naša nacionalka že pred mesecem dni objaviti razpis za Emo 2019, se to do danes še ni zgodilo. Neuradno smo izvedeli, da ja razvedrilni program že pred časom pripravil razpisno dokumentacijo, pri pravni službi RTV, ki mora dati zeleno luč, pa naj bi se menda zapletlo v tistem delu, ki se navezuje na varovanje osebnih podatkov …

RTV še ni objavil razpisa za Emo 2019.Foto: Alesh Maatko

In ravno zaradi tega čakanja so mnogi glasbeniki besni, saj ne vedo, kaj bo zapisano v razpisni dokumentaciji za Emo 2019. Edino, kar je znano že vrsto let je dejstvo, da je lahko v vseh državah evrovizijska pesem dolga tri minute. Za Emo 2018 je bila bistvena novost ta, da je morala biti skladba za izvedbo napisana v slovenskem jeziku, tako da če so želeli izvajalci pesem predstaviti v obeh jezikih (v finalu je bila prosta izbira jezika) so morali na razpis oddati obe različici. Sicer pa je v lanskem razpisu bilo zapisano tudi to, da mora biti skladba izvirna
in še neobjavljena na dan prijave na razpis, ki se je za Emo 2018 zaključil 15. novembra 2017. “Izbrani izvajalci bodo
skupaj s spremljevalnimi vokalisti skladbo izvedli v živo na posneto
instrumentalno podlago v skladu s standardi in pravili mednarodnega
tekmovanja za pesem Evrovizije 2018 ter pravili RTV Slovenija. Na odru v
živo lahko nastopi največ do šest izvajalcev,
” je bilo še zapisano v lanski razpisni dokumentaciji. Nič drugače ne bo letos, saj gre za ‘copy-paste’ podatek. Naj ob tem spomnimo, da so bila pravila izbiranja ter izbrane pesmi znane 8. decembra 2017, Ema 2018 pa se je odvila 24. februarja 2018.

Največ sreče na Emi 2018, ki je potekala v studiu 1 TV SLO, je imela Lea Sirk.Foto: Alesh Maatko

Izbor za Pesem Evrovizije 2019 se bo odvil v Tel Avivu, in sicer 14., 16. in 18. maja 2019. Predvidoma 28. januarja 2019 naj bi bil znan splošni vrstni red nastopov, do predvidoma 9. marca 2019 pa morajo vse sodelujoče države (42) izbrati svojega predstavnika oziroma svojo evrovizijsko pesem.

Emo 2018 je osvojila Lea Sirk, za katero se namiguje, da naj bi menda celo vodila Emo 2019, saj se po dveh osvojenih lovorikah (zmagala je tudi na MMS 2018) zagotovo ne bo še enkrat podala v boj za evrovizijsko vstopnico. Se bi pa zato za letalsko vozovnico za Tel Aviv potegavalo kar nekaj znanih in zagotovo tudi manj znanih imen, saj si uredništvo razvedrilnega programa želi čim bolj raznoliko Emo 2019 in seveda pesmi, ki bodo prijazne za uho. Slednje pa si želimo prav vsi, mar ne?!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button