EMA

Evrovizijska pesem Spet najbolj predvajana slovenska pesem lanskega leta

Združenje SAZAS je objavilo lestvico največkrat predvajanih skladb leta 2014 pri nas. Med domačimi glasbenimi deli se je najbolje odrezala evrovizijska pesem Spet, kar po zmagi na Emi in uvrstitvi v finale Pesmi Evrovizije predstavlja še eno lovoriko za Tinkaro Kovač v lanskem letu.

Raay in Tinkara Kovač.Foto: Alesh Maatko

Spet je na lestvici zasedla 7. mesto, na sam vrh pa se je zavihtel nemški duo Milky Chance s Stolen dance. Med prvo deseterico najdemo še Jubel (Klingande), Budapest (George Ezra), Happy (Pharrell Williams), Waves (Mr. Probz), Addicted to you (Avicii), Timber (Pitbull feat. Kesha), Summer – extended mix (Calvin Harris) in Can’t remember to forget you (Shakira feat. Rihanna).

Poleg Tinkare se je na lestvico, ki zajema 50 največkrat predvajanih skladb, uspelo uvrstiti še naslednjim slovenskim izvajalcem:

  • Muff – Nov dan (20.)
  • Dan D – Pozitivne misli (29.)
  • April – Paše mi (41.)
  • Tabu – Nekoč, nekje (42.)
  • Nika Zorjan – Nasmeh življenja (46.)

Kar pod tri izmed omenjenih popevk se je podpisal Raay (Spet, Paše mi in Nasmeh življenja). Predlani je prvo mesto na lestvici zasedla Wake me up (Avicii feat. Aloe Blacc), med Slovenci pa je slavila Nika Zorjan z Nasmehom življenja z Melodij morja in sonca 2013. Združenje SAZAS skrbi za kolektivno zaščito in uveljavljanje avtorskih pravic na področju glasbe, lestvica pa nastaja po metodi radio monitoringa, ki zajema 61 slovenskih radijskih programov.

Tinkara Kovač je Sloveniji leta 2014 pripela težko zaželeno finale.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button