MALMÖ 2024

Evrovizijo v Malmöju bosta vodili Petra Mede in Malin Åkerman

68. tekmovanje za Pesem Evrovizije bosta vodili hollywoodska zvezdnica in kultna evrovizijska veteranka. Skozi vse tri večere – 7., 9. in 11. maja 2024 – bosta občinstvo v Areni Malmö pozdravili švedska in ameriška igralka Malin Åkerman ter ena najbolj priljubljenih švedskih televizijskih voditeljic in komičark Petra Mede.

Že tretjič

Petra Mede je v svetu Evrovizije še kako znan in priljubljen obraz, saj je to glasbeno tekmovanje vodila že dvakrat, prvič sama, nato pa z evrovizijskim zmagovalcem Månsom Zelmerlöwom. In kako komentira že tretje vodenje tega šova? “To je neverjetna čast. Potem ko sem jo najprej vodila sama, nato pa skupaj s čudovitim Månsom Zelmerlöwom, se zdaj zelo veselim sodelovanja z Malin. Ne poznava se od prej, vendar sva se zdaj že nekajkrat srečala in že zdaj sem popolnoma prepričan. Z njo bo veselje delati,” je za Eurovision.tv dejala Petra, ki žanje simpatije pri gledalcev.

Måns Zelmerlöw in Petra Mede
Måns Zelmerlöw in Petra Mede na ESC 2026. Foto: Alesh Maatko

Kdo je Malin Åkerma?

Igralka Malin Åkerman se je rodila v Stockholmu in odraščala v Kanadi. Danes z družino živi v Los Angelesu. Njen oče trenutno živi v Falsterbu, zato Malin Malmö in okolico dobro pozna. Njena filmografija vključuje televizijske serije, kot sta The Comeback in Entourage ter filme, kot sta The Heartbreak Kid in Watchmen. Igrala je ob Tomu Cruisu, Jennifer Aniston, Sandri Bullock in The Rocku. V švedskih gledališčih je nastopila v muzikalu A Piece of My Heart, kjer je lahko pokazala svoj pevski talent. Pred kratkim je nastopila v filmu The Final Race.

“Zelo sem vznemirjena in malo živčna, vendar na pozitiven način. Evrovizija mi je bila vedno všeč in biti del tega fantastičnega šova skupaj s Petro je uresničitev sanj. Poleg tega je Petra ena najbolj zabavnih žensk, kar sem jih kdaj spoznala,” je za konec za Eurovision.tv strnila Malin.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button