MALMÖ 2024

Evrovizija 2024 dobila še grafično podobo

The Eurovision Lights

Švedska radiotelevizija SVT in Evropska radiodifuzna zveza (EBU) sta z navdušenjem razkrili tematsko podobo 68. tekmovanja za pesem Evrovizije. Poimenovali so jo The Eurovision Lights (Luči Evrovizije).

Evrovizijska grafična podoba 2024.
Evrovizijska grafična podoba 2024. Foto: SVT

Vizualna identiteta

Z združitvijo severnega sija in harmoničnega ritma izenačevalnikov zvoka je nastala vizualna identiteta. Koncept ‘The Eurovision Lights’ temelji na preprostih linearnih prehodih, ki jih navdihujejo navpične črte, ki prežemajo tako severni sij kot izenačevalnike zvoka. Ustvarjen je bil kot vsestranska identiteta, ki jo je mogoče prilagoditi glede na potrebe in naprave.

Švedska 2024
Evrovizijska grafična podoba 2024. Foto: SVT

Barvna paleta

Christel Tholse Willer, namestnica izvršnega producenta tekmovanja za pesem Evrovizije 2024 pri SVT je ob tem dejala: “Ponosni smo, da lahko predstavimo identiteto, ki je zasnovana tako, da je fleksibilna in uporabna tako na zaslonu kot zunaj njega. Navdih zanjo je veličastni severni sij, katerega lepota in skrivnostnost sta se spremenili v “evrovizijski sij”. Gre za očarljivo in čudovito mešanico bleščečih barv blagovne znamke tekmovanja za pesem Evrovizije, ki je ne bo mogoče videti le v treh oddajah v živo, temveč tudi v razburljivih različicah v različnih kontekstih na digitalnih platformah dogodka.”

Evrovizijska grafična podoba 2024.
Evrovizijska grafična podoba 2024. Foto: SVT
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
2
Twitter
Back to top button