EVROVIZIJA

ESC 2014: Kdo je Conchita Wurst – najbolj bradata evrovizijska dama?

Največ prahu s svojo udeležbo na letošnjem evrovizijskem tekmovanju gotovo dviga predstavnica naše severne sosede Avstrije. Lani avgusta jo je nacionalna televizija interno izbrala, da bi barve svoje države zastopala na Danskem.

Conchita Wurst podira tabujeFoto: Paz Stammler Photography

Zelo sem vesela, da bom lahko nastopila na Pesmi Evrovizije, hkrati pa mislim, da se bom v bližnji prihodnosti soočila z veliko živčnosti. A kakorkoli, zelo sem počaščena, da bom lahko zastopala Avstrijo v Københavnu,” je dejala Conchita, za katero bo nastop med množico gledalcev možnost, da z njimi deli svoje sporočilo in poslanstvo!

Podobo bradate dame sem ustvarila s posebnim namenom. V najstniških letih sem se precej spopadala z diskriminacijo. Nastop na evrovizijskem odru bom izkoristila tudi za to, da bom lahko pred širno Evropo spregovorila o strpnosti in sprejemanju drugačnosti, kar je danes še posebej pomembno. Moje sporočilo je, da ne glede na to, od kod prihajaš, kakšne barve si ali kako izgledaš, največ šteje tvoja osebnost. Prav zato je videz bradate dame možnost, da z njim pritegnem pozornost in lahko spregovorim o takih temah. Vsak izmed nas bi mogel imeti pravico, da si začrta svoje lastno življenje, kot si ga želi. Tako sem naredila tudi sama – to sem jaz, le da sem malo drugačna,” je dejala evrovizijska predstavnica Conchita Wurst.

Conchita Wurst bo letos zastopala Avstrijo.Foto: Thomas Lerch

Z evrovizijo povezana od rojstva

Pesem Evrovizije spremljam, odkar pomnim. Gledali sva jo skupaj z
mamo, ki je prava oboževalka izbora. Sploh pa je bilo zame največje
presenečenje, ko sem, sicer relativno pozno izvedela, da je moja
glasbena vzornica Céline Dion osvojila evrovizijsko lovoriko. In to v
letu, ko sem se rodila tudi sama!

Conchita Wurst

Na vprašanje, zakaj jo je avstrijska televizija izbrala, da nastopi pod avstrijsko zastavo, Conchita nima konkretnega odgovora: “Oh, to je zelo dobro vprašanje. Mislim, da zato, ker sem lani osvojila drugo mesto, kar je bilo res zelo blizu zmage. Najbrž menijo, da bo lahko lanski drugouvrščeni letos zmogel poseči še mesto višje (smeh).

Avstrijka je s svojo ekipo še vedno v procesu ustvarjanja pesmi, s katero se bo predstavila. “Izbira pesmi bo vsekakor težka, saj imam rada tako balade kot bolj energične skladbe. Izbrati moramo med petimi pesmi, a do takrat imamo še nekaj časa!

Conchita je že sedaj velika favoritka za evrovizijsko zmago!Foto: Thomas Lerch
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X