EMA

Ema 2018: To je srečnih šestnajst

Anabel, BQL, Gregor Ravnik, Ina Shai, Indigo, KiNG FOO, Lara Kadis, Lea Sirk, ManuElla, Marina Martensson, MILA, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Orter, Proper, Tanja Ribič – to so izvajalci, ki se bodo februarja pomerili na predizboru EMA 2018 v studiu 1 TV Slovenija.

EMA 2018: Na razpis prispelo 108 skladbKdo bo sestavljal komisijoKdo je krojil usodo Eme

Štiričlanska strokovna izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica, pevka in predstavnica na Pesmi Evrovizije 2011 Maja Keuc, glasbenica in profesorica kitare Eva Hren, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene in kitarist, avtor glasbe Tadej Košir, je med 108 prijavami izbrala šestnajst pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na predizboru EMA 2018.

Srečnih šestnajst

Anabel, BQL, Gregor Ravnik, Ina Shai, Indigo, KiNG FOO, Lara Kadis, Lea Sirk, ManuElla, Marina Martensson, MILA, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Orter, Proper, Tanja Ribič – to so izvajalci, ki se bodo februarja pomerili na predizboru EMA 2018 v studiu 1 TV Slovenija.

Predizbor in finalni izbor bosta februarja 2018. Gledalci in poslušalci bodo ob žirijah izbrali slovenskega predstavnika na 63. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2018. V predizboru se bo predstavilo šestnajst pesmi. Osem se jih bo uvrstilo v finalni večer. Štiri najboljše po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in štiri najboljše po mnenju žirije. V finalnem izboru bomo torej slišali osem najboljših. O zmagovalcu bo odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem.

Izvajalec (Delovni) naslov pesmi
1. Anabel Pozitiva
2. BQL Ptica
3. Gregor Ravnik Zdaj je čas
4. Ina Shai V nebo
5. Indigo Vesna
6. KiNG FOO Žive sanje
7. Lara Kadis Zdaj sem tu
8. Lea Sirk Cirque
9. ManuElla Dan potem
10. Marina Martensson Blizu
11. Mila Svoboda
12. Nika Zorjan Uspavanka
13. Nuška Drašček Ne zapusti me zdaj
14. Orter Tisoč let
15. Proper Ukraden cvet
16. Tanja Ribič Ljudje
Na Emo se vrača ManuElla.Foto: Alesh Maatko

O Emi 2018 je sicer precej skrivnostno v oddaji Dobro jutro spregovoril tudi Mario Galunič. Odgovorni urednik razvedrilnega programa je med drugim v grobem opisal sam potek izbora, ki se bo tokrat zgodil v dveh večerih. “Od šestnajstih skladb jih deset prepevajo ženske, tu so
še štiri skupine in dva moška izvajalca … Naj še omenim, da jih je osem že
nastopilo na Emi, osem pa je novincev,
” je med drugim povedal Mario, kaj več pa v jutranji oddaji ni razkril, niti kdaj bo izbor in kdo ga bo vodil.

Ob tem še spomnimo, da je programski svet RTV Slovenija na svoji 33. redni seji 22. maja
potrdil predlagano jezikovno rešitev, po kateri bodo na domačem
predizboru Ema 2018 morali vsi nastopajoči svojo skladbo zapeti v
slovenskem jeziku
oziroma jezikih avtohtonih narodnih skupnosti. Ta
pogoj je bil tudi del razpisa. Glede uporabe jezika na Pesmi Evrovizije 2018 pa obstaja možnost, da se pesem zapoje tudi v angleščini, odvisno od medsebojnega dogovora …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button